Hrabal (ČSSD): Výsměch všem voličům na Praze 11

23.05.2016 14:30

Dne 19. května 2016 byla odvolána radní pro dopravu a zeleň Šárka Zdeňková. Již druhý radní v pořadí, nejprve byl odvolán první místostarosta pro finance pan Kos.

Hrabal (ČSSD): Výsměch všem voličům na Praze 11
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

To by v dnešní době nebylo nic až tak neobvyklého. Zastupitelé nejsou spokojeni s něčí prací, tak ho odvolají, vymění. Přirovnal bych to k běžnému životu. Nastoupíte do zaměstnání a váš zaměstnavatel zjistí, že svou práci nezvládáte, tak se rozejdete. Většinou v poklidu, bez emocí. Tak by to mělo být i v politice. Bohužel na Praze 11 tomu tak není!

První odvolaný, radní pro finance pan Kos, byl odvolán pro neschopnost, jelikož MČ Praha 11 díky jeho chybným rozhodnutím přišla, přichází a ještě přijde o řády milionů korun. Včera odvolaná radní pro zeleň a dopravu, paní Zdeňková byla také odvolána pro svou nekompetentnost.

Vyjmenuji několik příkladů. V zimě nezvládala úklid chodníků, děti z mateřinek se klouzaly po ledě. Všude po Jižním Městě je buď neposekaná tráva, nebo posekaná, ale ponechána v kupkách tlejících na prostranství, kde se tento zápach mísí se zápachem psích exkrementů, protože občané bohužel nemají dostatek sáčků na jejich odklizení. V relativně novém parku u Košíkovského potoka bylo před třemi lety vysazeno cca 30 stromů. Paní Zdeňková asi neví, že je potřeba se o ně starat, alespoň je zalévat. Výsledek? Více jak polovina těchto stromů je již mrtvá. A to nemluvím o tom, jak na Jižním Městě vypadá ostatní zeleň. Poslední kapkou bylo její včerejší hlasování ohledně výstavby okruhu pro kamionovou dopravu. Paní Zdeňková ve volebním programu jasně proklamovala, že se postará o „zmizení“ kamionové dopravy z Jižního města. Při tomto velmi důležitém hlasování však hlasuje proti! Co si má pak občan myslet?

Pan starosta Štyler na začátku volebního období psal dopis panu radnímu z MHMP Dolínkovi, že důrazně žádá, aby se postaral o zamezení kamionové dopravy při průjezdu Jižním Městem. Když mu bylo vysvětleno, že to za současné situace není možné a že se bude snažit najít v budoucnu řešení, pan starosta Štyler ho napadl, že je ovlivněn spedičním lobby. A hleďme, když přijde na lámání chleba, tedy na hlasování o podpoře stavby okruhu, sám starosta hlasuje PROTI.

A aby toho nebylo málo, z Hnutí pro Prahu 11 bývalá radní Zdeňková a bývalý radní Kos navíc nedokážou unést rozumnou argumentaci o jejich vlastní neschopnosti. Výsledkem je věc nevídaná. Po odvolání radní Zdeňkové se všichni zastupitelé uprostřed probíhajícího jednání zastupitelstva zvednou a odejdou! A to včetně předsedajícího pana starosty Štylera! Ani nepředal řádně slovo jinému předsedajícímu. Poslední kapkou pro nás zastupitele za ČSSD bylo, když bývalý radní Kos zvedl na opoziční zastupitele prostředníček a odešel! Je toto v běžné společnosti normální? Podle mého názoru absolutně ne.

Vážený pane starosto, vážení zastupitelé za Hnutí pro Prahu 11, pokud na to nemáte, nedělejte to a raději rezignujte. Anebo se alespoň zamyslete a začněte ctít elementární základy slušného chování.

Petr Hrabal
předseda klubu zastupitelů za ČSSD Praha 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…