Hradecký (Svobodní): Nechme na pozůstalých, jak se rozloučí se svými blízkými

16.12.2017 16:02

Velký rozruch vzbudilo rozhodnutí libereckých radních o převzetí pohřební služby pod správu města.

Hradecký (Svobodní): Nechme na pozůstalých, jak se rozloučí se svými blízkými
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Vysvětlují to tím, že chtějí zajistit lidem levnější pohřby a motivovat lidi, aby volili klasický pohřeb s obřadem. V Liberci ročně umírá zhruba 1000 lidí, přičemž obřadů se koná něco mezi 200 až 300.

Podle mého názoru je jakékoliv zvýhodňování klasických pohřbů z rozpočtu města nespravdedlivé a nemorální vůči těm pozůstalým, kteří se se svými blízkými rozloučí v rodinném kruhu a urnu s popelem si ponechají doma, nebo popel rozptýlí na zahradě, kde na památku zasadí strom. Klasické obřady totiž bývají velmi často festivalem pokrytectví a neupřímnosti, kdy se pozůstalí sejdou jen z povinnosti, aby je ten druhý nepomluvil.

Chtěl bych pány radní upozornit, že už za první republiky bylo pohřebnictví typickou rodinnou živností a ani dnes ho nikde neprovozuje město. Radní by se měli spíše zaměřit na technický stav dopravní infrastruktury a nestrkat nos do věcí, které jim nepřísluší. Například v Praze se tak dlouho zabývali záležitostí jako je Airbnb, až jim spadla lávka do Vltavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…