Hradecký (Svobodní): Podpora majitelů luxusních vil za peníze nájemníků

09.12.2016 9:09

Myslí si předseda sociální demokracie, že je spravedlivé podporovat mnohamilionové hypotéky z peněz nájemníků, kteří si vydělávají třeba podprůměrnou mzdu? Strana svobodných občanů si to nemyslí.

Hradecký (Svobodní): Podpora majitelů luxusních vil za peníze nájemníků
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pane premiére,

rád bych Vám, jako sociálnímu demokratovi, položil jednu otázku. Považujete za spravedlivé, že pracující člověk bydlící v nájmu, musí ze svých daní přispívat majitelům drahých vil na jejich hypotéky? Mně se to nelíbí ani jako pravičákovi a už vůbec ne, pokud bych se měl vcítit do myšlení Vašeho voliče. Na jedné straně nehorázně dotujete nepřizpůsobivé skrze příspěvky na bydlení a na druhé straně přispíváte bohatým, kteří si pořizují vilu třeba za 7 milionů. A všechno to přitom platí střední třída, kterou Vy a Vaši koaliční partneři soustavně likvidují.

Roční limit úroků, který si lze odečíst z daní, je dnes 300 000 Kč. To znamená, že milionářům slevíte až 45 000 Kč ročně. Proč Vaše vláda zamítla Kalouskův návrh na snížení limitu odpočitatelných úroků na 80 000 Kč? Pro pořádek dodávám, že Strana svobodných občanů prosazuje zrušení všech nespravedlivých odpočtů z daní. Místo toho snížíme daně všem a necháme lidi se sami rozhodnout, jestli budou bydlet ve vlastním, v nájmu, nebo v podnájmu jako spolubydlící.

Děkuji za odpověď.

S pozdravem Jindřich Hradecký

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).