Hrnčíř (SPD): Válka civilizací přináší oběti v Evropě téměř každý den

20.08.2017 8:29

Mezi islámem a Západem aktuálně probíhá civilizační studená válka, která má děsivý potenciál přejít ve válku velmi horkou s množstvím nevinných obětí.

Hrnčíř (SPD): Válka civilizací přináší oběti v Evropě téměř každý den
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Čtrnáct století dějin nám říká, že vztahy mezi islámem a křesťanstvím byly po celou tuto dobu plné konfliktů. Stupeň násilí v konfliktech mezi islámem a křesťanstvím byl během dějin ovlivňován demografickým růstem a úpadkem, hospodářským rozvojem, technologickými změnami i intenzitou náboženského fundamentalismu. Rozšíření islámu v sedmém století provázela mohutná migrace Arabů v tehdy nevídaném měřítku a s nevídanou rychlostí do zemí Byzantské říše. Tento islámský rozmach zajistil muslimům nadvládu v severní Africe, Pyrenejském poloostrově, Blízkém východě, a v oblasti Perského zálivu. Poté se na scéně objevili osmanští Turci, kteří si nejdříve podrobili Byzantskou říši a poté dobyli i většinu Balkánu a severní Afriky. V polovině patnáctého století se zmocnili Cařihradu a posléze stanuli před Vídní. Téměř celé jedno tisíciletí se Evropa nacházela pod stálou islámskou hrozbou.

Podobná kombinace faktorů zvyšuje konflikty mezi islámem a Západem i v současnosti. Muslimský populační růst má bezprostředně za následek značný počet nezaměstnaných mladých lidí naplněných nespokojeností. Z nich se pak rekrutují přívrženci islámského fundamentalismu. U muslimů také vyvolávají velký odpor západní snahy o unifikaci společnosti, udržení si hospodářské i vojenské nadřazenosti, stejně jako intervence v konfliktech muslimského světa. Nejen z těchto důvodů, dochází v posledních letech k silnému poklesu tolerance jak v křesťanských, tak především v muslimských společnostech. Z muslimského pohledu je sekularismus, který vládne v evropském prostoru, bezbožnost, a tudíž mnohem větším zlem než křesťanství. Pohlíží tak na Západ jako na arogantní, materialistickou a úpadkovou civilizaci.

V současné době by již mělo být všem jasné, že před sebou máme samotný střet civilizací, s neustále se stupňujícími konflikty mezi židovsko-křesťanskou západní kulturou a hnutím za islámské obrození, které dnes zachvátilo celý muslimský svět. Je to zápas o nový světový řád. Mělo by pro nás být varující, že islám je jedinou civilizací, které se kdy podařilo zpochybnit přežití západní civilizace, přičemž to už v historii dokázal nejméně dvakrát. V tuto chvíli čelíme třetímu pokusu o ovládnutí evropského prostoru a na našich vládnoucích elitách záleží, zda bude opět neúspěšný nebo zda naše civilizace zanikne!

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.