Hrnčíř (Úsvit): Evropští byrokraté stále pracují na likvidaci drobných pěstitelů a zahrádkářů

12.05.2014 22:11

V rámci evropských struktur v tuto chvíli stále potichu vzniká návrh zákona, který má mít za následek likvidaci drobných pěstitelů a hlavně podkopat potravinovou soběstačnost obyvatel členských států EU.

Hrnčíř (Úsvit): Evropští byrokraté stále pracují na likvidaci drobných pěstitelů a zahrádkářů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

V principu má tato právní norma zavést enormní administrativní zátěž formou povinnosti registrace každého osiva. To znamená, že každý zahrádkář, který by na své zahrádce použil nešlechtěná a neregistrovaná semena, vystavil by se postihu ze strany represivních orgánů státu.

Pokud tato na první pohled bláznivá právní norma bude Evropským parlamentem a Evropskou komisí prosazena, dojde k likvidaci nejen drobných pěstitelů, ale celého ekologického zemědělství vůbec. Že se nejedná pouze o plané obavy, ilustruje i fakt, že obdobná právní norma již byla přijata v USA. O demonstracích tamních farmářů, kteří se brání prosazování takovýchto právních norem mnohdy se zbraní v ruce, se přirozeně naše mainstreamová a cenzurovaná média prakticky vůbec nezmiňují.

Komu to má sloužit?

Přirozeně, jak jinak, sloužit to má byznysu, neboť světový trh z osivy, ovládá několik málo nadnárodních korporací, z nichž největší a nejznámější je Monsanto. Tato firma se „proslavila“ již v dobách války ve Vietnamu, kdy vyráběla herbicid s názvem Agent Orange (významnou složku dodávala i naše neratovická Spolana), který měl zlikvidovat tamní flóru, aby nemohla sloužit jako skrýš vojákům Vietkongu. V současnosti patří mezi největší producenty genetických plodin na světě.    

Rozhodnutí, která jsou přijímána v Bruselu, jsou pro nás závazná a mají tím pádem zásadní dopad na naše životy, ačkoliv si to málokdo uvědomuje. Mysleme na to i v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu, jde o naši svobodu a naše životy…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Hrnčíř - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…