Hrnčíř (Úsvit): Studená válka, ze které nám bude ještě horko

31.07.2014 10:21

Už nemůže být pochyb, že americké tajné služby realizují ve světě nebezpečný scénář, který bude mít nedozírné následky pro celé lidstvo.

Hrnčíř (Úsvit): Studená válka, ze které nám bude ještě horko
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Urputnost, se kterou se snaží Američané dostat Rusko a jeho spojence na kolena, je již nepřehlédnutelná a pro udržení světového míru a bezpečnosti, nepřijatelná. Samozřejmě, že vládce Kremlu není zrovna žádný beránek, ale my Evropané si nemůžeme dovolit mít příliš vyhrocené vztahy s takovou velmocí, jakou Rusko bezesporu je.  

Je jasné, že mocné elity sdružené kolem Bilderbergu udělají vše, aby si uchovaly rozhodující vliv na dění ve světě a udržely dolar i nadále jako rezervní měnu.

Jeho pád by totiž přivodil i ztrátu vlivu a bohatství právě těmto elitám. Obamova administrativa, která nepokrytě slouží mocným finančním skupinám a nadnárodním korporacím, neváhá pro jejich ekonomické zájmy, rozvracet fungující státy kdekoliv ve světě, ať to stojí kolik lidských životů je třeba. Stačí, aby tyto země vyvážely třeba ropu a jejich vůdcové koketovali s myšlenkou, že by mohli opustit petrodolar a nechat si platit za své zboží jinými měnami a komoditami. Bláboly o nutnosti prosazování lidských práv, poté mainstreamová média opakují stále dokola.  Podpora islámských hrdlořezů v Iráku a Sýrii je toho opět smutným příkladem. Pryč jsou časy, kdy Sýrie pod vedením lékaře Bašára Asada vzkvétala, podporovala vzdělanost a náboženskou toleranci.

Problém byl v tom, že Asad se odmítal podřídit diktátu USA a udržoval dobré ekonomické a politické vztahy s Ruskem a Čínou. CIA tedy neváhala a začala finančně i vojensky podporovat syrskou opozici (především islámské fanatiky) a rozpoutala nevídané peklo, při kterém umírají tisíce lidí každý den. Podobný scénář jako v Iráku, Afghánistánu, Libyi a nově i na Ukrajině. Ovšem, proti Rusku nelze použít osvědčený scénář, je příliš silné a mocné. Je třeba jej izolovat a rozvrátit ekonomicky dříve, než jako lídr zemí BRICSu (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a JAR) bude schopno realizovat, ve vzájemném obchodu, plán přechodu od dolaru ke stabilnější a zlatem podložené měně. Ukrajina a s ní i Evropská unie sehrávají roli užitečného idiota, kdy si na přání Američanů nechávají decimovat dobré hospodářské vztahy s Ruskem a vyhrocují vzájemné politické vztahy. Výsledkem bude vynucená hospodářská závislost na USA, která bude završena, stále ještě tajně, vyjednávanou transatlantickou smlouvou (TTIP). Taková politika povede přinejlepším ke studené válce, jakou ještě neznáme a k eskalaci napětí v Evropě i ve světě. Evropští vůdci by měli hodně rychle přehodnotit, zda půjdou dále cestou do pekla nebo raději napomohou k uklidnění situace a míru v prostoru, ve kterém na rozdíl od Američanů, musíme žít. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Hrnčíř - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…