Hrnčíř (Úsvit): Třetí světová válka již začala. Nevěříte?

05.02.2015 9:06

Když v roce 1936 vypukla občanská válka ve Španělsku, také málokdo věřil, že za pouhé tři roky bude rozpoután nejkrvavější konflikt v dějinách lidstva.

Hrnčíř (Úsvit): Třetí světová válka již začala. Nevěříte?
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Třetí světová již začala, tuto větu údajně pronesl papež František na podzim minulého roku. Podle něj jsme v rané fázi třetí světové války, ale na rozdíl od prvních dvou světových válek, se tato válka blíží po etapách. Řekl, že“ teď jsou to křesťané, kteří jsou vybíjeni a svět mlčí."

Že jsou jeho obavy namístě, potvrzují stále se rozrůstající konflikty na Ukrajině, Gaze, Afghánistánu, Libyi, Africe a především v oblasti Iráku a Sýrie, kde Islámský stát vybíjí a vyhání zejména nemuslimské obyvatelstvo po tisících. V oblasti Středního východu tvořilo před sto lety křesťanské obyvatelstvo přibližně třetinu populace. Dnes jsou to dle odhadů, necelá 3 procenta a Islámský stát tento podíl rychle snižuje. Radikální islamismus je pro současnou Evropu stejným nebezpečím, jako byl pro Evropany fašismus před sto lety. Obávám se, že občanská válka na Ukrajině je již jen krůček od bodu, kdy přeroste ve větší evropský konflikt. I geopolitická a hospodářská situace v mnohém připomíná Evropu po první světové válce. Radikalizace společnosti, vysoká nezaměstnanost, narůstající pnutí v diplomatických vztazích apod. Radikální islám je nepochybně připraven využít takové situace a oslabené země atakovat teroristickými činy, které budou dále zhoršovat bezpečnostní situaci v takto postižených oblastech.

Pokud budeme chtít se pokusit těmto konfliktům zabránit, je bezpodmínečně nutné zasednout k jednacímu stolu s ruskými představiteli. Ruský prezident Putin netouží po ničem jiném, než po uznání Ruska Západem, jako světové velmoci. Vše, co Rusko pod jeho vedením ve světě provádí, toho je důkazem.

USA a EU dělají velikou chybu, když neustále sankcemi a ovlivňováním cen ropy, tlačí ruského medvěda do kouta, namísto pozvání k jednacímu stolu. Z historie víme, že Rusko se nenechá bez boje srazit na kolena. Dle zasvěcených informací, ruská radikální vojenská generalita získává pomalu navrch ve vedení země a to nevěští nic dobrého pro naši bezpečnost. Čím dříve si evropští lídři toto nebezpečí uvědomí, tím lépe pro naši mírovou budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Hrnčíř - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…