Hubáčková (KSČM): Nová tvorba ČT

05.01.2017 4:32

Vánoce a Nový rok máme za sebou, a tím i školní volna dětí. Letošní zima nás o Vánocích překvapila poměrně teplým počasím, a tak na Vánoce a Nový rok jsme si o sněhu mohli nechat jenom zdát a místo stavění sněhuláků a zimních radovánek jsme čas trávili u televize.

Hubáčková (KSČM): Nová tvorba ČT
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Musím přiznat, že především program České televize mě poněkud překvapil. Dá se říct, že kdyby se na obrazovce neobjevily archivní pořady, tak bychom byli asi hodně zklamaní. Být moderní za každou cenu se na některých nových pohádkách a seriálech projevuje opravdu velmi negativně. U mnoha nových autorů je třeba vážně uvažovat o tom, co je vede k ztvárnění děl, před kterými je lépe děti ochránit. Dospělí to mají jednodušší. Prostě televizi vypnou a seriáloví tvůrci tak přicházejí o mnohé diváky.

Smutné je, že tato díla moderní doby platíme všichni bez rozdílu. Ať se nám to líbí, nebo ne. A tak koncesionářské poplatky zajišťují práci i těm, kteří by si zasloužili beze sporu chodit domů bez jakékoliv odměny. Rádi jsme se s dětmi podívali znovu na Šíleně smutnou princeznu i na staré silvestrovské pořady. Určitě jsme se nenudili ani u společenských her či procházek. Pokud bych však měla sledovat novou tvorbu České televize, tak jedině s lahví dobrého moravského vína. Jen tak se to dá totiž ve zdraví přežít.

Gabriela Hubáčková
poslankyně PSP ČR 
stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.