Hubáčková (KSČM): Podivný Slavík

03.12.2015 4:30

Český slavík letos vynesl nahoru skupinu Ortel. Možná se trochu divíme, jak se to mohlo přihodit.

Hubáčková (KSČM): Podivný Slavík
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Patrně novým fenoménem, kterým je internetové hlasování. Kapela, která je spojována s krajní pravicí, skončila v této anketě na druhém místě, její zpěvák Tomáš Ortel dříve působil v neonacistické skupině Conflict 88 a skončil na třetím místě.

Naštěstí si tento podivný vítěz na Slavíku nezahrál, ani nebyly vysílány ukázky skladeb. A tak se dá říct, že toho nejhoršího jsme byli ušetřeni. Přesto je však s podivem, že tato anketa, která přinesla radost za léta své působnosti mnoha fanouškům i zpěvákům, kteří v ní zvítězili, nemá jasná pravidla, aby takováto skupina jako je Ortel nemohla získat umístění ani pomocí internetového hlasování.

V současné hektické době je šíření nenávisti, zla a agrese novým trendem, kterému bychom se měli všichni razantně bránit. Vždyť život je natolik krátký, že strávit jej v bojích a válkách je hrůzným obrazem, jenž se šíří po celém světě. Je nanejvýš nutné proklamovat smířlivost jednání a zasazování se o svět umožňující vychovávat děti bez obav z dalších dnů a snažit se, aby každý z lidí mohl žít v zemi, ve které se narodil a nemusel utíkat před válečnými hrůzami.

Právě v tomto předvánočním čase bychom se měli snažit, aby světové mocnosti vyzvaly k jednání o pomoci zemím, ve kterých zuří války a hlad, a hledaly řešení zabraňující hromadnému úprku milionů lidí z jejich vlasti, abychom se nemuseli bát útoků teroristů, nemuseli mít strach o své blízké, protože terorismus nezná ani slitování, ani hranice. Právě umístění kapely Ortel v anketě Český slavík vzbuzuje děsivou obavu z toho, kam naše společnost směřuje.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace