Hubáčková (KSČM): Velikonoční zamyšlení

14.04.2017 6:30

Za dveřmi máme Velikonoce, a tak jako řádné hospodyňky musíme stihnout nejen práci, ale i domácí úklid a nákupy. Ke své hrůze však zjišťujeme, že pomalou a nenápadnou cestou se zdražilo pečivo, a to až o 9 %, vejce dnes nakoupíme za 2,80 Kč, což je zhruba o 50 halířů více než vloni, sýry nám podražily o 16,4 %, máslo o 21, 7 % a cukr o 25,5 %. Takže si opět sáhneme hlouběji do peněženky při zcela běžných nákupech.

Hubáčková (KSČM): Velikonoční zamyšlení
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Co se týče vajec, máme je ve většině případů všichni rádi a zvláště na Velikonoce jich spotřebujeme opravdu velké množství. A to jak na pečení a vaření, tak i na barvení a zdobení, které k Velikonocům již tradičně náleží.

Přesto však málokdo z nás odolá těmto svátkům jara a také příležitosti strávit s dětmi, rodinou a přáteli pár volných dnů bez denního pracovního shonu. Myslím, že právě rozkvétající příroda a nastávající připomínky starých zvyků nám všem umožní, abychom tento čas věnovali především dětem. I když v raném věku chápou Velikonoce jen jako pomlázku, je důležité, aby také nezapomínaly na staré zvyky a obyčeje.

Národní tradice jsou tím, co je třeba s úctou a pečlivostí uchovat i pro další generace. A právě o tomto budou i letošní Velikonoce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).