Hübner (SZ): Co dělat proti desinformaci? Informovat se

18.10.2015 12:19

Mladí dobrovolníci v Jihlavě vyprávěli o své činnosti v táborech pro uprchlíky.

Hübner (SZ): Co dělat proti desinformaci? Informovat se
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Co dělat proti desinformaci? Informovat se! Tak bych asi shrnul svůj dojem po velmi sympatické akci, která se konala v pátek 09. října v kavárně Café Bar Malér.

Dočkal jsem se konečně příležitosti poslechnout si někoho, kdo byl přímo v táborech pro uprchlíky. Daniel a Kuba, dva mladí Češi, vyprávěli své zážitky z dobrovolnické činnosti v Srbsku a Chorvatsku, kde pomohli stovkám běženců víceméně přežít. Organizovali deky. Rozdávali jídlo. Pochválili solidaritu mezi samotnými uprchlíky. Povídali, že drtivá většina žen nebyla zahalená a potvrdili, že život na útěku je krutý, přesto nezažili ani jednu bitku a vysvětlili, proč na nádraží po nich zůstal „bordel“ a tak dále. Prostě jsem se dozvěděl, jak to je.

Pamatuji slova Daniela: „Nemá smysl říct, že jsme měli jen pozitivní zážitky, to ne.“ Jak by mohli? (To je jen řečnická otázka.) Věřím klukům a fandím jim. Jdou svou, správnou cestou. Nevěří v hoaxy, nenechají se „poučit“, jdou se podívat přímo na věc! Klobouk dolu a zároveň děkuji!

Pokud toto čtete, máte pochybnosti či otázky, tak neváhejte o tom psát, hledejte si jiné stanovisko, nevěřte tomu, co prostě někde bylo psáno. Snažte se ověřit si fakta. Pište jim, kontakty dodám!

KM Hübner, předseda jihlavské ZO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…