Hujová (TOP 09): Jde to i bez hazardu

04.10.2014 17:00

Žižkovská radnice se během uplynulého volebního období rozhodla k radikálnímu řešení boje s hazardem.

Hujová (TOP 09): Jde to i bez hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová

V roce 2010 bylo na území MČ Praha 3 povoleno provozovat hazard celkem na 120 adresách, kde bylo umístěno cca 1 600 výherních hracích automatů. Ke konci roku 2012 radnice svým rozhodnutím zrušila povolení zhruba 600 hracím zařízením.

Nyní pouze dobíhají licence zbylým 46 hernám s videoloterijními terminály, kterým ministerstvo ještě nezrušilo licenci ve správním řízení. Tyto provozovny buď ministerstvo zruší do konce roku tak, jak požaduje i radnice Prahy 3, nebo jim povolení zanikne k 31. 12. 2014 ze zákona.

Od 1. ledna 2015 v městské části zůstane pouze sedm povolených adres s výrazně přitvrzeným režimem. To znamená, že v těchto kasinech budou evidovat návštěvníky i výhry tak, aby nesloužily sociálně slabým k utracení dávek.

Pro městskou část Praha 3 už tak téma heren a kasin není předvolebním tématem. Pražská čtvrť, která byla po centru Prahy dlouhou dobu považována za nejvíce rizikovou a problémovou, se vypořádala s existencí velkého množství kasin a heren rychle, jasně, čestně a zcela po svém.

Problematika je to široká a komplexní. A dopad změn je rychle viditelný a vítaný nejen pro starousedlíky. Rušení heren a kasin s sebou přináší klid v nočních hodinách v blízké lokalitě i zvýšení čistoty v okolních zákoutích.

Referenda, petice a další nástroje svobodného demokratického státu jsou často jednoduchým řešením, jak zviditelnit již několik let trvající problém. Žižkovská radnice o zrušení 600 výherních automatů rozhodovala automaticky s ohledem na přání svých obyvatel. Snižování kriminality, které je díky rušení heren a kasin patrné, je v poslední době vidět v Praze 3 na každém kroku.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Problém nejen slovenských politiků - poloviční znalosti základních počtů

18:05 Laudát (KAN): Problém nejen slovenských politiků - poloviční znalosti základních počtů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stupňující se agresivitě a násilí v politice