Huml (ČSSD): Čeká nás výpadek registru vozidel?

13.11.2014 8:23

Ministr dopravy si zabalil kufry a nevesele odchází. Chvilku bude bezvládí a pak se následník bude rozkoukávat. A je tu konec roku a nový systém registrace vozidel a předvídaný nápor na úřady. Vyhláška ještě nevyšla, úředníci v mnoha věcech tápou. I to je obraz rezortu řízený hnutím ANO.

Huml (ČSSD): Čeká nás výpadek registru vozidel?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Ministra Prachaře jsem interpeloval před týdnem. Už neodpoví, myšlenkami je v soukromém sektoru, kde, navázán na Agrofert, vybudoval prosperující dopravní firmu, kterou prodal a vstoupil do politiky. Ale termín začátku roku se nezadržitelně blíží a otázky, které jsem v interpelaci položil jsou stále aktuální.

Stále nevíme, zda po Novém roce budeme přihlašovat při převodu auta na úřadu prodávajícího nebo kupujícího, zda registr je připraven technicky a to nejen zda máme kapacitu úložiště, která budou potřebná násobně větší, ale i zda dostačuje konektivita. Na úřadech nejsou skenery, absentují pokyny centrálního úřadu, vyhláška byla sepsána pozdě a ještě není vydána. Pár dní před spuštěním neuvěřitelný marasmus.

Tak nevím, zda Prachař řídil stát jako firmu. Ve svém podnikání byl úspěšný, jako ministr selhal. V podnikání mu pomoc Agrofertu prospěla, ve státní správě ho zahubila. 

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Stanislav Huml - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce