Humplík (ODS): Nevidím jediný důvod, proč o další dva měsíce okrádat Pražany a Prahu o vnitřní okruh

15.09.2017 7:35

Nečekejme, jednejme. Pražská ODS chce mimořádné jednání zastupitelstva.

Humplík (ODS): Nevidím jediný důvod, proč o další dva měsíce okrádat Pražany a Prahu o vnitřní okruh
Foto: red
Popisek: Filip Humplík (ODS)

Vedení Prahy včera schválila přípravu projektu dokončení vnitřního okruhu. Dnes o tom mohlo jednat zastupitelstvo hlavního města, ale nejednalo. Další jednání je až v listopadu, což znamená opět odložit moment, kdy se konečně kopne do země o další dva měsíce.

„Znovu posouvat začátek prací na dokončení vnitřního okruhu je pro nás nepřijatelné,“ říká šéf pražské ODS Filip Humplík. „Chceme proto mimořádné jednání zastupitelstva. Vše je připravené a jen je potřeba to formálně schválit. Nevidím jediný důvod, proč o další dva měsíce okrádat Pražany a Prahu o vnitřní okruh,“ dodává Humplík.

„Bohužel ANO, ČSSD, STAN a KDU-ČSL ustupují fanatismu Strany zelených, která se za každou cenu snaží blokovat cokoli, co by sloužilo automobilové dopravě,“ říká předsedkyně zastupitelského klubu ODS na pražském magistrátu Alexandra Udženija.

Právě tlak Strany zelených, která nechce, aby se vnitřní okruh konečně dostavěl, je totiž důvodem, proč pražská rada nebyla schopna předložit příslušný materiál již na dnešní jednání zastupitelstva. Přitom právě zastupitelstvo hlavního města musí celou věc schválit. 

„Čím dříve se kopne do země, tím dříve bude zbytek vnitřního okruhu stát. A my chceme, aby se do země koplo, co možná nejdříve,“ uzavírá Humplík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…