Humplík (ODS): Slovo primátorky Krnáčové platilo 24 hodin

19.12.2014 10:09

Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy se pražská ODS obrátila na primátorku Krnáčovou s výzvou vyřešit neprodleně chaos v otázce Pražských stavebních předpisů.

Humplík (ODS): Slovo primátorky Krnáčové platilo 24 hodin
Foto: red
Popisek: Filip Humplík (ODS)

Vedení města ještě před několika dny tvrdilo, že stavební předpisy zůstávají v platnosti a že žádné problémy nehrozí. Dnes je situace zcela opačná. Ministerstvo pro místní rozvoj pozastavilo jejich účinnost s vysvětlením, že město nedokázalo v dané lhůtě reagovat na připomínky a výhrady. Do projednávání mimo jiné město zapomnělo přizvat městské části, a to i přesto, že to požaduje Zákon o hlavním městě Praze.

„Paní primátorka nás v pondělí ujišťovala, že stavební předpisy zůstávají v platnosti. Včera ale Ministerstvo pro místní rozvoj shodilo předpisy ze stolu a to ústy paní ministryně Šlechtové nominované do funkce za hnutí ANO. Slovo Rady hl. m. Prahy platilo necelých 24 hodin. Vybavuje se mi situace z roku 2002, kdy pan primátor Němec prohlašoval, že povodňová situace v Praze je nadmíru výtečná. O tom, co následovalo, není třeba mluvit,“ komentoval dnešní jednání ZHMP předseda pražské ODS Filip Humplík.

Jaký bude další postup ze strany města, není zatím jasné: „Obávám se, aby tento diletantismus nevedl v konečném důsledku k tomu, že Ministerstvo pro místní rozvoj, jakožto nadřízený orgán, připraví Prahu o právo taková nařízení vydávat. Přání paní primátorky vytvořit vlastní návrh stavebních předpisů do půl roku považuji při znalosti věci za nereálný,“ dodal Filip Humplík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).