Huneš (KDU-ČSL): Dobrá zpráva. Chtějí, aby visel

10.03.2023 9:15 | Komentář

Při pohledu na pražský Hrad vnímám posledních deset let jako promarněný čas. Období, kdy intelekt a schopnosti nadaného muže nebyly investovány ve prospěch dobra, příštích generací, službě národu.

Huneš (KDU-ČSL): Dobrá zpráva. Chtějí, aby visel
Foto: hunes.cz
Popisek: Robert Huneš

Ale spíše k osobním zájmům, nízkým cílům a kořistnické poživačnosti moci. Považuji jej za smutné období dehonestace prezidentského úřadu, kdy především mladá generace neměla dobrý vzor v autoritě veřejné moci. A to u vědomí světlých výjimek, kterou je kupř. pozitivní vztah M. Zemana ke státu Izrael. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26305 lidí

Nikoli ironicky, ale se vší upřímností přeji občanu Zemanovi to, co mu dosud scházelo. Klidné stáří, obklopení laskavými a nezištnými lidmi. Přeji mu zažít radost z pokory a z konání alespoň malých dober, na která nikdy není pozdě. A také mu přeji dobrou míru naděje. Především do chvil, jež čekají každého z nás na konci pozemského času. Totiž do bilancování prožitého života - čím dobrým jsme naplnili jeho příležitosti.

Nový pan prezident nyní hodně přátel ztratí, ale ještě větší množství získá. Přeji mu, aby uměl rozlišovat. Aby se nebál mít hlavu v nebi a nohama zůstal na zemi. Aby po všech politických složitostech a tlačenicích nezapomněl, že komu nezměkne srdce, tomu nakonec změkne rozum.

P. S. V čase, kdy prezidentem ČR byl M. Zeman nemálo institucí i osob odstraňovalo jeho fotografii ze stěn. Dnes přišla manželka (učitelka) z práce a jen tak mimochodem utrousila, že studenti si ve škole sami řekli o to, aby fotografie nového prezidenta u nich ve třídě mohla viset...

Článek vyšel na osobním blogu Roberta Huneše. Dostupný ZDE

PhDr. Mgr. Robert Huneš

  • KDU-ČSL
  • Ředitel hospice v Prachaticích
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.