Hynková (Úsvit): Jsem pro bezplatné očkování seniorů proti pneumokoku

21.03.2015 8:33

Sněmovnou v posledních týdnech burácí téma očkování. Každý se cítí být odborníkem, ví, co je pro jeho dítě nejlepší. Teď pominu návrhy na to, aby očkování dětí bylo dobrovolné, a zaměřím se na očkování seniorů starších šedesáti pěti let.

Hynková (Úsvit): Jsem pro bezplatné očkování seniorů proti pneumokoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

V rámci projednávání zákona, který upravuje například očkování, se na mě obrátila Rada seniorů ČR s žádostí, jestli bych nepředložila pozměňovací návrh, který by umožnil důchodcům bezplatné očkování proti pneumokokovým infekcím.

Já s jejich požadavkem souhlasím. Uvědomuji si, že bezplatné očkování by stálo státní kasu peníze navíc. Na druhé straně by však stát ušetřil, aspoň podle mého názoru, mnohem větší peníze za léčbu pneumokokových infekcí. Staří lidé se neumějí vyrovnat s nákazou tak rychle jako občané v produktivním věku. Jejich léčení je zdlouhavé a mnohdy si vyžádá hospitalizaci v nemocnici. To všechno jsou peníze, které by se daly ušetřit, pokud by byli senioři očkováni. A to nemluvím o tom, kolik seniorů na komplikace s pneumokokovou infekcí každoročně zemře.

Jsem přesvědčena, že bezplatné očkování by seniorům velmi pomohlo. A ostatně i nám všem. Nikdo přeci nechce, aby jejich maminka, tatínek, babička, dědeček byli vážně nemocní jen kvůli tomu, že nebyli očkovaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…