Identitu Hnutí PRO!kraj se opakovaně pokouší někdo zcizit

30.01.2016 6:31

Identitu Hnutí PRO!kraj, které je výraznou opozicí vládě v Ústeckém kraji, se opět pokouší někdo zcizit.

Identitu Hnutí PRO!kraj se opakovaně pokouší někdo zcizit
Foto: PRO! Kraj
Popisek: logo hnutí PRO! Kraj

Na konci minulého roku se lidé kolem strany B10 pokusili o krádež značky PRO kraj, když ji zaregistrovali na Ministerstvu vnitra. Od 27. ledna je pak u ministerstva oficiálně zaregistrována politická strana PRO! Ústecký kraj  se sídlem v Chomutově (Spořická 4751). Se stávajícím opozičním hnutím ale nemá nic společného.

K registraci přitom došlo k době, kdy členové a příznivci Hnutí PRO!kraj sbírali podpisy na založení politické strany právě s názvem PRO! Ústecký kraj. Z požadované tisícovky podpisů nutných dle zákona k založení strany jich zbývalo posbírat necelých čtyřset. Představitelé hnutí to nepovažují za náhodu.

" Dlouhodobě kritizujeme mafiánské praktiky v místní politice, především při čerpání eurodotací a nakládání s rozpočtem kraje. Různá PRO! uskupení, která tvoří základnu PRO!kraje, výrazně uspěla v posledních obecních volbách. Je zřejmé, že se někdo urputně pokouší, aby se takový úspěch neopakoval i v krajských volbách. Místní političtí podnikatelé moc dobře vědí, že jsme pro jejich aktivity ohrožením, a tak zahájili útok" řekl k tomu manažer hnutí Leo Steiner a dodal, že hnutí bude o svou značku bojovat soudní cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…