Ivo Valenta: Zrušení superhrubé mzdy vítám

21.11.2020 11:17

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení superhrubé mzdy.

Ivo Valenta: Zrušení superhrubé mzdy vítám
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Lidem zůstane více peněz v peněžence a mohou si sami rozhodovat o tom, jak s nimi naloží. Rovnou ale je třeba neopomenout krok B, který musí navázat. Jde o to, že veřejné rozpočty přijdou o nemalou část příjmů.

Řešení však existuje. Tím prvním a zásadním krokem je zeštíhlení státního aparátu – konkrétně neposilovat armádu úředníků a byrokratů, ale naopak snížit množství nadbytečných státních úředníků.

Dalším rancem peněz, který dle mého soudu zcela zbytečně opouští státní rozpočet, jsou sumy, plynoucí do nejrůznějších neziskovek (a teď nemám na mysli organizace, které vykonávají skutečně užitečnou a záslužnou práci třeba v oblasti sportu, kultury, zdraví a podobně).

Za třetí jsou to například z mého pohledu neúměrné výdaje, určené k přezbrojování naší armády – investice do vojenské techniky a podobně.

Jednoduše pokud chceme dát na jedné straně, musíme škrtat na straně druhé. Nemůžeme dopustit, aby avizované zrušení superhrubé mzdy napáchalo škody zase jinde. Je třeba přehodnotit některé záležitosti, šetřit na režijních nákladech, nepouštět se do velkých a v dnešní době zbytečných nákupů a výdajů.

Šetřit a hledat cesty dnes musí všichni – drobní živnostníci, malé a střední firmy i větří podnikatelské subjekty a v neposlední řadě také zaměstnanci, na něž dolehly restrikce, související s pandemií COVID-19. Jednoduše nesmí dojít k tomu, aby zrušení superhrubé změny a s ní související změny měly vážné negativní dopady jinde. Teprve pak tato akce splní svůj účel.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě