Jahoda (Svobodní): Pláč euronadšenců. První liberální euroskeptik v EU zvolen

04.06.2014 8:21

Neuběhl ani den od zveřejnění výsledků voleb do Evropského parlamentu a v celé EU jsme mohli sledovat nářky na to, kolik bylo zvoleno populistů, demagogů, xenofobů, homofobů a nově eurofobů.

Jahoda (Svobodní): Pláč euronadšenců. První liberální euroskeptik v EU zvolen
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Jistě, mnozí politici mohou do této kategorie spadat, avšak Česká republika udělala průlom. Byl zde zvolen první liberální euroskeptik Petr Mach ze Strany svobodných občanů. Pro nadšené zastánce EU nastává veliký problém. Mediálně poškodit nacionalisty nebo skutečné homofoby je jednoduché. Ale co s tím Machem? Chce ekonomickou svobodu, omezit moc politiků, je tolerantní k menšinám, nevadí mu cizinci, tak kam ho kruci zaškatulkovat? Jediná možnost je tedy umístit jej vedle stran se skutečným xenofobním zaměřením, případně si vykonstruovat jeho spojení s Ruskem, jen proto, že nepodporuje snahu vyvolat válku, a doufat, že si toho nikdo nevšimne.

Můžu všechny truchlící EU nadšence ubezpečit, že se to nestane. Zvolení Svobodných je průlom pro celou Evropu. Klasické výpady proti euroskeptikům končí. Už nebude možné je škatulkovat a házet do jednoho pytle jako homofoby, xenofoby, rasisty a podobně. V Evropě se začne šířit myšlenka, že dobrovolná spolupráce je možná, i bez nacionalismu a netolerance. A hlavně bez Bruselu.

Vyšlo na Blog.iDnes.cz.

Miroslav Jahoda,
člen Republikového výboru Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…