Jakob (TOP 09): Česká televize funguje skutečně výborně

22.02.2023 22:21

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Jakob (TOP 09): Česká televize funguje skutečně výborně
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

Děkuji, paní místopředsedkyně.

Já musím fakticky reagovat na tady tu obrovskou demagogii, kterou jsme slyšeli před chvílí. Já jsem zpravodajem jedné z těch výročních zpráv. Vždyť se týká té části o fungování České televize. Zopakuji to tady, pan ministr to tady již říkal. Já myslím, že na fungování České televize vcelku můžeme být hrdí, funguje skutečně výborně.

Ale jak kolegové z volebního výboru vědí nebo měli by vědět, výroční zprávu předkládá Rada České televize. Je tam část té výroční zprávy, kterou zpracovává Rada České televize. V tom jednom případě výroční zprávy, když si ji schvalovala Rada České televize, tak dle názoru nejenom mého, ale i řady právníků a některých členů Rady, kteří jsou v menšině, tak tam byla schválena změna v rozporu se zákonem, v rozporu s jednacím řádem Rady České televize. To byl důvod, proč jsme doporučili tu výroční zprávu neschválit.

U té druhé bylo opět pochybení tehdejší Rady České televize, kde hlasovala většinou, respektive odhlasovávala svá usnesení opět v rozporu se zákonem většinou, kterou si myslela, že má a přitom ji neměla. To jsou ty důvody, proč je doporučeno neschválit tyto dvě výroční zprávy. Nemá to co dělat s činností České televize jako takové.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klusáček (ČSNS): Chtít pouze mír nestačí

9:05 Klusáček (ČSNS): Chtít pouze mír nestačí

Na demonstraci za mír 30. května 2024, která se uskutečnila na Hradčanském náměstí, přednesl předsed…