Jakubčík (ČSSD): Otvírají se možnosti pro české podnikatele v Gruzii a potenciál vidím také v oblasti cestovního ruchu

27.03.2016 12:30

Místopředseda Výboru pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny Igor Jakubčík včera přijal delegaci Výboru pro obranu a bezpečnost Parlamentu Gruzie vedenou jeho předsedou Iraklim Sesiašvilim.

Jakubčík (ČSSD): Otvírají se možnosti pro české podnikatele v Gruzii a potenciál vidím také v oblasti cestovního ruchu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Asociační dohoda mezi Evropskou unií a Gruzií byla podepsána v roce 2014, Česká republika ji ratifikovala vloni. „Hovořili jsme mimo jiné o připravovaném summitu NATO, který se uskuteční v červenci ve Varšavě. Ubezpečil jsem partnery o naší podpoře jejich začleňovacích aktivit do euroatlantických struktur. Přispěje to ke zlepšení pozice Gruzie vůči zahraničním investorům, otvírají se možnosti pro české podnikatele a potenciál vidím také v oblasti cestovního ruchu,“ uvedl Igor Jakubčík.

Před několika týdny navrhla Evropská komise členským zemím EU a Evropskému parlamentu zrušit vízovou povinnost pro občany Gruzie. „Vítám, že Gruzie splnila všechny podmínky k bezvízovému cestování do Schengenského prostoru,“ komentoval rozhodnutí Igor Jakubčík. Bezvízový styk se má týkat Gruzínů, kteří vlastní pas s biometrickými údaji a budou pobývat v schengenském prostoru s volným pohybem osob v rámci EU maximálně 90 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…