Jan Hamáček navštívil Liberecký kraj: Vezu si několik podnětů

08.11.2015 9:06

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček navštívil tento týden Liberecký kraj. Kromě setkání s radními a s hejtmanem Martinem Půtou Jan Hamáček debatoval i se studenty Gymnázia F. X. Šaldy, navštívil Jedličkův ústav Liberec nebo společnost VÚTS.

Jan Hamáček navštívil Liberecký kraj: Vezu si několik podnětů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

"S radními jsme mluvili hlavně o zdravotnictví, konkrétně o liberecké nemocnici, ale i o silnicích nebo surovinové koncepci. Vezu si odsud několik podnětů, které budu ve sněmovně tlumočit a zasadím se o jejich prosazení " uvedl Jan Hamáček. "Liberecký kraj má mnoho společných problémů s nedalekou Mladou Boleslaví, kde žiji. Proto problémům regionu dobře rozumím," doplnil.

Před polednem předseda sněmovny debatoval se studenty libereckého gymnázia. "Studenti se zajímali o aktuální témata, zejména o řešení uprchlické krize. Debata s nimi mi vlila velkou naději do budoucnosti," řekl Hamáček po diskusi na gymnáziu.

Odpoledne vyčlenil Jan Hamáček návštěvě libereckého Jedličkova ústavu. Prohlédl si prostory zařízení, seznámil se s poskytovanými pobytovými službami, viděl práci s rehabilitačními boxy nebo navštívil Centrum denních služeb. Poseděl si také v Čajovně ústavu. „Zaujala mě unikátní rehabilitační metoda navracející pacienty do běžného života i po závažných úrazech. Bylo mi ctí zařízení předat finanční dar. Bylo poznat, že zaměstnanci ústavu své práci věnují velký kus svého srdce,“ řekl Jan Hamáček.

Na programu měl předseda PSP ČR také návštěvu Výzkumného ústavu technických strojů (VÚTS), kde si prohlédl výrobní prostory a seznámil se s činností společnosti. Ocenil tradici a vysokou úroveň výzkumného ústavu. Mluvilo se zde rovněž o financování výzkumu v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…