Janda (TOP 09): Starosta má starosti

10.03.2019 10:01

... a zase jde o zdravotnictví!

Janda (TOP 09): Starosta má starosti
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Bez předchozího upozornění rozdala výpovědi svým zaměstnancům v lounské dopravní zdravotnické službě Krajská zdravotní, a.s. Tato Ústeckým krajem vlastněná společnost tak nebude od dubna nadále v Lounech a okolí pro pacienty zajišťovat přepravu na vyšetření nebo například na dialýzu. Řeším to už od pondělního rána.

Nepočítám s tím, že by KZ své rozhodnutí změnila. Proto jsem v kontaktu se zaměstnanci ve výpovědi, dnes jsem se sešel s jedním soukromým provozovatelem a na úterý mám naplánované jednání s dalším dopravcem. Město je v rámci svých možností připraveno pomoci těm dopravcům, kteří jsou ochotni na lounsku působit. Po dnešku jsem si jistý, že přes totální neprofesionalitu a nevstřícnost krajské společnosti bude o dopravu pacientů postaráno.

Jsem rozčarován, že naše město Louny nikdo z Krajské zdravotní nekontaktoval, dopředu neinformoval, ani se nepokusil hledat možnosti, jak pokračovat. Odchod krajského dopravce z regionu je věc, kterou budu řešit s vedením Krajské zdravotní i s hejtmanem Bubeníčkem.

Pavel Janda
starosta města Louny

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.