Janeček (ČSSD): Díky Kvasinám je Rychnovsko průmyslovým „tygrem“ kraje

24.02.2015 11:42

Vláda dala Kvasinám zelenou a podpoří další rozvoj průmyslové zóny. Je to dobrá zpráva nejen pro Rychnovsko, ale i pro Královéhradecký kraj a celou Českou republiku. Jedině díky investicím totiž může růst ekonomika a vznikat nová pracovní místa.

Janeček (ČSSD): Díky Kvasinám je Rychnovsko průmyslovým „tygrem“ kraje
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Dle plánu bude společnost Škoda Auto investovat v následujících třech letech do rozšíření výroby v závodě v Kvasinách přes sedm miliard korun. Vznikne zde 1300 nových pracovních míst. Dalších zhruba 400 míst by v regionu mohli vytvořit investoři.

Tento výsledek se nezrodil jen tak náhodou. Kraj v minulosti úspěšně investoval do Kvasin stovky milionů korun; vylepšovat zde infrastrukturu. Stát tehdy poskytl na podporu průmyslové zóny miliardu korun. Nyní se počítá s podobnými obřími částkami.

Pro Rychnovsko to bude znamenat další možnost rozvoje a šanci na vylepšení dopravní a technické infrastruktury, podpory v oblasti školství či zdravotnictví. Věřím, že se kraj opět zhostí svého náročného úkolu dobře a pomůže spatřit světlo světa užitečným projektům, které pomohou vylepšit každodenní život lidí v regionu.

Velký dík patří v této souvislosti i premiéru Bohuslavu Sobotkovi, který se zapojil od samého počátku do vyjednávání o škodovácké investici. Je dobré vědět, že máme předsedu vlády, kterému nejsou kraje lhostejné a kterému záleží na jejich růstu.

Nyní už to bude hodně na nás všech, jak se k šanci na další úspěšný rozvoj zóny Solnice – Kvasiny postavíme. Bude to znamenat spoustu práce, ale myslím, že výsledek může stát za to. Rychnovsko je dlouhodobě ekonomickou jistotou a rozvojovým „žolíkem“ Královéhradeckého kraje. Jeho další hospodářský růst se vyplatí nám všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …