Janeček (ČSSD): Kam na prázdniny? Co třeba na Rychnovsko a do Orlických hor

12.07.2014 11:53

Královéhradecký kraj patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším regionům v České republice. Mezi jeho největší přednosti patří krásná příroda a mnoho kulturních a historických památek, které se na jeho území nacházejí.

Janeček (ČSSD): Kam na prázdniny? Co třeba na Rychnovsko a do Orlických hor
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Velkým lákadlem jsou pro všechny turisty nejvyšší české hory Krkonoše nebo Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem s unikátním safari či kempem, ze kterého je možné přímo sledovat africká zvířata.

Rychnov nad Kněžnou je pak symbolickou bránou do Orlických hor. Nejsou sice tak vysoké jako Krkonoše, ale nesmírně malebné.  Lesnaté horské pásmo s malebnými údolími řek, květnatými loukami či rašeliništi, s řadou vzácných druhů rostlin a živočichů zde dohromady utvářejí chráněnou krajinnou oblast, kterou jinde nenajdete. Na své si zde přijdou i milovníci vojenských památek, na které čeká síť obranných pevností, jež byly vybudovány za první Československé republiky - v čele s nejnavštěvovanější tvrzí Hanička. Hory lákají k pěším a cyklistickým túrám. Vodáky zase jistě nadchne malebná řeka Orlice. Každý si zkrátka může vybrat to své a určitě nebude odjíždět zklamaný.

Aktivní sportovci jistě ocení síť cyklostezek. Vybudování řady z nich podpořil Královéhradecký kraj. Neocenitelný servis všem milovníkům jízdy na kole poskytují cyklobusy, jejichž provoz dotuje kraj ročně zhruba třemi miliony korun v rámci systému dopravní obslužnosti. Cyklobusy budou až do konce září brázdit silnice Královéhradeckého kraje a budou k dispozici Všem nadšencům cyklistiky, ale i běžným turistům, kteří se vydají pomocí veřejné dopravy do turisticky zajímavých míst. Ke zvýšení turistického ruchu pomáhá i budování dopravní infrastruktury. Na Rychnovsku se podařilo v posledních letech opravit řadu důležitých komunikací. Jedním z největších projektů byla například modernizace silnice vedoucí k hraničnímu přechodu Olešnice v Orlických horách - Lewin Kłodzki za zhruba sto milionů korun, které kraj získal z Evropské unie.

Pro to, aby se lidé do Královéhradeckého kraje rádi vraceli, je důležitá kromě kvalitní nabídky služeb právě snadná, pohodlná a rychlá dopravní dostupnost. Jejím základem by měla být především dálnice D11, jejíž dotažení alespoň do Hradce Králové je naprostou nezbytností. Ekonomickou stabilitu regionu by pak zajistila další stavba rychlostní komunikace směrem k polským hranicím. Neméně důležité jsou ale i silnice druhých a třetích tříd, o které se kraj odpovědně stará a každoročně do nich investuje stovky milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…