Janeček (ČSSD): Týniště s Albrechticemi spojí nová silnice a mosty

22.06.2014 19:25

Obyvatelům Týniště a Albrechtic již řadu let něco chybí – je to nová silnice s přemostěními, která by propojila tyto dvě obce a přinesla jejich obyvatelům bezpečné, pohodlné, rychlé a bezproblémové cestování. Začalo se ale blýskat na lepší časy!

Janeček (ČSSD): Týniště s Albrechticemi spojí nová silnice a mosty
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Po mnoha jednáních, zvažování řady variant a opatření se nakonec podařilo projekt na toto dopravní spojení posunout do další fáze. Rada Královéhradeckého kraje totiž nedávno schválila vítěze výběrového řízení, který vypracuje projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí na stavbu přeložky silnice druhé třídy II/305 z Týniště nad Orlicí do Albrechtic nad Orlicí.

Nová silnice, která bude dlouhá necelý kilometr, by měla v co největší míře kopírovat trasu stávající komunikace. Součástí rekonstrukce bude i návrh na stavbu nových mostů, které budou vycházet ze studie odtokových poměrů řeky Orlice a které nahradí mosty stávající. Rekonstrukce silnice se uskuteční od stávající okružní křižovatky na obchvatu silnice I/11 v Týništi nad Orlicí, přes údolní nivu řeky Orlice do obce Albrechtice nad Orlicí, konkrétně po křižovatku se silnicí III/305.

Před samotnou stavbou nás čeká ještě hodně práce – od geodetického zaměření území, studii odtokových poměrů řeky Orlice, zpracování dokumentace EIA až po hlukovou studii a korozní či pedologický průzkum. Věřím ale, že se podaří projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí odevzdat již do poloviny letošního listopadu. Pak bude SÚS Královéhradeckého kraje a.s. čekat na vyřízení žádosti o vydání územního rozhodnutí. Nejdůležitější a časově nejnáročnější bude majetkoprávní projednání záborů pozemků pro přeložku silnice II/305 s vlastníky. Věřím ale, že vše dobře dopadne a nejdéle během tří let se propracujeme zdárně až ke stavebnímu povolení a vlastní realizaci stavby.

Vím, je to relativně dlouhá doba, ale současná legislativa a požadované postupy bohužel rychlejší řešení neumožňují. Dobrou zprávou je, že se na projektu nové silnice a přemostění z Týniště do Albrechtic začalo intenzivně pracovat. Těší mě, že jsem mohl stát na samém začátku tohoto záměru a pomoci k tomu, aby se stal realitou. Sám v Týništi bydlím a často mám cestu do Albrechtic. Vím proto z vlastní zkušenosti, jak je pro obyvatele uskutečnění této stavby důležité. První krok už jsme udělali, teď zbývá dotáhnout do konce ty další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.