Janeček (KSČM): Amazon – hejtmanova nová hvězda

21.03.2014 10:55

Honba za získáním velkoskladů distribuční firmy Amazon se mi v poslední době zdá trochu příliš hujerská a za každou cenu. Naposledy vystrčil po delší době růžky Michal Hašek.

Janeček (KSČM): Amazon – hejtmanova nová hvězda
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Málo se přitom mluví bez emocí, co reálně může velkosklad u Brna přinést a jaká mohou být také rizika. Ve velkých obavách jsou zároveň české zavedené e-shopy, které tady odvádějí daně a zaměstnávají naše občany, že je americký Amazon postupně převálcuje a vystrnadí často levným a nekvalitním zbožím. Jaký dopad bude mít na dopravu i samotné silnice, když se citelně navýší kamionová doprava? Není již dnes velmi přetížená hlavní dálnice D1? Bude opravdový užitek v podobě pracovních míst a nebude pouze akceptována levná pracovní síla a na jak dlouhou dobu poskytne Amazon obživu lidem z Jihomoravského kraje? Jsou nějaké záruky jasně vyjednané? Amazon prohlásil, že ani nehodlá připravovat českou verzi svých webových stránek. Bylo by zkrátka dobré vědět, že plusy vzniku skladu převažují a že pracovní místa vzniknou opravdu na dlouhou dobu a vytvoří tak stabilní nárůst zaměstnanosti, pokud do této akce má stát či kraj investovat finanční prostředky. I pozemky totiž mají svou cenu. Příliv zahraničních investorů není samospasitelný a mnohokrát jsme se již přesvědčili, že končí debaklem.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.