Janeček (KSČM): Andrej Babiš »plácal«

17.05.2015 11:53

Andrej Babiš nakoupil noviny, televizi, zaplatil si Jágra a udělal z herce ministra obrany...

Janeček (KSČM): Andrej Babiš »plácal«
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Byla to dobře marketingově promyšlená manipulace lidí, která na drtivou většinu Čechů, bohužel, zafungovala. Největší vrchol však teprve nastane, až ho občané zvolí naším novým prezidentem. A to není vůbec vyloučené, naopak velmi pravděpodobné.

Dále navýšil počet zbytečných úřadů a stovky ještě zbytečnějších úředníků, zajistil si pravidelný příjem z dotací, zejména pro biopaliva, vyhrával výběrová řízení pro zajištění chodu svých firem a jako třešničku na dortu naštval tisíce živnostníků a podnikatelů, kteří budou rozšiřovat počty nezaměstnaných na úřadech práce.

Naposledy pak majitel Agrofertu přiznal, že před volbami »plácal«, když prohlásil, že »tu leží na zemi až 200 miliard korun ročně«. Prostě na předvolebních mítincích vzbudil dojem, že i bez zvyšování daní dokáže jednoduše ušetřit za krátkou dobu miliardy korun. Dnes říká, že se mu daří vybírat více peněz, než předchozím vládám. Naopak s největší pravděpodobností to vypadá, že letos vybere méně, než kolik plánuje v rozpočtu.

Nejvíce mě poslední dobou pobavil jeho výrok: »Všechny moje firmy strádají«, jenž v souvislosti všech zpráv o vysokých státních dotacích, které Agrofert v roce 2014 získal, a vedle informací o rekordních tržbách i zisku Agrofertu, působí z úst ministra financí přinejmenším komicky.

Kdo z vás to »prostě« dokáže? Učebnicový konflikt zájmů, který prochází jako nůž máslem. Začíná se mi z toho všeho dělat trochu nevolno, i když jsem nesnědl žádnou agitační koblihu.

Ing. Pavel JANEČEK, zastupitel města Náchoda

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…