Janeček (KSČM): Česká pošta jedná opakovaně nezákonně

06.04.2014 7:28

Tato firma, s asi 33 tisíci zaměstnanci, je největší státní firmou, jejímž zřizovatelem je Ministerstvo vnitra České republiky a jejíž činnost se řídí řadou právních předpisů. Velmi často si ale ráda a s chutí zahrává se zákonem. Dokonce poštovní zákon zcela porušuje tím, že balíky nedoručuje vůbec nebo pomalu.

Janeček (KSČM): Česká pošta jedná opakovaně nezákonně
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Prokazatelně existují i příklady porušení poštovního tajemství a to je dnes otřesné. Jsme v dnešní době svědky stále stoupajícího trendu stížností ze strany různých zákazníků. Za toto jednání jí byla oprávněně uložena obrovská pokuta ve výši 1,45 milionu korun, protože nedoručovala zásilky zejména v oblasti Říčan. Pošta vše většinou svádí na personální selhání jedince a odmítá jakékoliv systémové problémy. Česká pošta je totiž státní podnik a funguje na základě vlastních příjmů, což je poštovné a zbytek se vezme ze státního rozpočtu. Český telekomunikační úřad, který kontroluje a uděluje onu pokutu poště, je správní orgán financován také z našeho státního rozpočtu. Z toho vyplývá, že jeden státem dotovaný úřad udělí pokutu tomu druhému, také dotovanému, což je komická situace, ve které se ocitáme, ale moc se tomu nesmějeme, protože poctivě platíme daně. Tuto pokutu samozřejmě nezaplatí oni "neschopní" doručovatelé, na jejíž straně je údajně chyba, ale ve finále my všichni, jako daňoví poplatníci přispívající do rozpočtu ČR. Pošta nám dále zdraží už tak vysoké poštovné a vše bude snadno vyřešeno samozřejmě ve "prospěch" občanů. S penězi daňových poplatníků se má zacházet zodpovědně a ne s výsměchem.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.