Janeček (KSČM): Evropa tolerantní

11.04.2014 10:06

Měli bychom si uvědomit, že Evropská unie prochází zvláště v poslední době hlubokou krizí identity a absencí srozumitelných priorit.

Janeček (KSČM): Evropa tolerantní
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Mezi hlavní témata, kterými se chci zabývat, patří zhodnocení dekády členství v EU a jeho konkrétní dopady, čerpání prostředků z evropských fondů, společná zemědělská politika EU, vývoj a stav jednotné zahraniční a bezpečnostní politiky a dále také podoba a budoucnost evropské bankovní unie. To vše je nutné řešit v poměrně krátkém čase a nezabývat se zbytečnostmi a nesmyslnými nařízeními, které odčerpávají nejen čas, ale i peníze, jež mohou být smysluplně využity. Čerpání peněz z evropských fondů je konstantně neřešený problém. Od počátku, kdy vznikl náš systém čerpání a operačních programů, se potýkáme buď s tím, že není možné důsledně využívat dostupné prostředky, protože se k nim naši podnikatelé, vědecké ústavy a jiné instituce dostávají velmi krkolomnou cestou či na druhé straně pak zase nefunguje důsledná kontrola, čehož naopak zneužívají různí rádoby odborníci, kteří jsou většinou navázaní na politiky a úředníky, přes které podávají žádosti o dotace. Nutné je, aby byly zajištěny rovné podmínky pro všechny, kteří se o tyto peníze, poskytnuté Evropskou unií, ucházejí. Je toho mnoho, co bych chtěl v rámci Evropské unie a v návaznosti na Českou republiku pomoci řešit. Tato cesta bude zdlouhavá a bude znamenat překonání mnoha překážek, které někdy vzniknou v rámci byrokratických nařízení, mnohdy si je však vytváříme sami a dopad těchto problémů pak postihuje i ty poctivé občany, kterým by mohla Evropská unie pomoci. Vznik Evropské unie byl a je rozhodně dobrý počin. Záleží pouze na představitelích Evropské unie, tedy i našich europoslancích, jak dokážou využít všeho, co Evropská unie nabízí.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

19:02 Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výpovědím bez udání důvodů, které prosazuje Petr Fi…