Janeček (KSČM): Firmy vybírají životopisy namátkou

11.11.2014 14:49

Samotný diplom o úspěšném zakončení školy k dostání dobré práce v dnešní době nestačí, i když je třeba červený. Natvrdo řečeno diplom je pouze pro uspokojení intelektu jedince, ale jinak je prakticky k ničemu. Nehledě na vynaložené finanční prostředky za studium, které často šplhají do statisíců a přicházejí tak nazmar. Ono ještě k tomu kvalitní vzdělání může být na škodu, neboť pokud je člověk překvalifikovaným, stává se také těžko zaměstnavatelným.

Janeček (KSČM): Firmy vybírají životopisy namátkou
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Jak mají absolventi získat praxi, když je nikdo nezaměstná bez praxe? Bez práce nezískají praxi a bez praxe je nikdo nezaměstná. Je to jednoduše začarovaný kruh. Pracovní místa nejsou a zaměstnavatelům se zkrátka nevyplácí absolventy zaměstnat. Opačné názory jsou liché, protože v případě, že by se vyplatilo absolventy zaměstnat, tak by firmy byly plné absolventů, a to nejsou.

Zaměstnavatelé totiž dávají přednost těm, kteří již mají požadované zkušenosti nebo přímo svým kamarádům či příbuzným. Nebezpečí nezaměstnanosti mladých lidí je nejvíce v tom, že často nedisponují  pracovními návyky, ale oni je nemají hlavně jak získat. V době, kdy by se měli osamostatnit, jsou někteří neustále závislí na rodičích, a to dokonce do svých třiceti let, poněvadž jim náš systém neumožní se osamostatnit. Nejednou jsou častováni výrazy, že jsou líní. Otázkou zůstává, do jaké míry je to pravda. Práci nemohou v našem predátorském systému sehnat, kdyby se rozkrájeli.

Některé společnosti tak ani nestíhají životopisy číst, čemuž se není důvod divit, vždyť jim chodí životopisů stovky někdy až tisíce. Tím spíše se jimi podrobně zabývat. První výběr za ně, podle klíčových slov, dělají mnohdy počítačové programy. Jsou případy, kdy firmy vybírají kandidáty namátkou nebo několik stovek rovnou vyřadí. Popřípadě selektují lidi k pohovoru podle fotek. Když už se někdo k pohovoru dostane, tak je vystaven sérii nesmyslných testů, které o tom jak bude pracovat, stejně nic nevypovídají. Mají za cíl jen eliminaci kandidátů, včetně těch kvalitních. Následné pohovory pak člověka zesměšní, a oni si vyberou stejně kandidáta podle obličeje.

Mladí lidé bez jakýchkoliv vyhlídek reprezentují pro nastávající vývoj společnosti velmi významnou hrozbu. Jde o ztracenou generaci mladých lidí, která nezíská nezbytné pracovní zkušenosti a návyky, což může ohrozit celé pojetí sociálního státu. Tyto návyky budou už těžko získávat v pozdějším věku. Zklamání se projevuje také nárůstem kriminality. Mladí lidé sedí doma a nevědí co s životem. Z některých škol se stává azyl pro překupníky drog, příkladem je Řecko.

Ing. Pavel Janeček, zastupitel města Náchoda

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …