Janeček (KSČM): Je nutné oživit náchodskou nemocnici

17.07.2015 8:36

Pochmurné chodby, vysoké stropy, rezivějící lůžka, neodpovídající inženýrské sítě, žádná klimatizace, stísněné prostory, sály nevyhovující normám, nulové soukromí. Vypadá to, jako kdybyste se vrátili v čase o desítky let nazpět do méně civilizované země. Myslíte si, že zde popisuji středověký hospic?

Janeček (KSČM): Je nutné oživit náchodskou nemocnici
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Kdepak, i to je současný obrázek Oblastní nemocnice Náchod a. s., jež zabezpečuje péči pro spádovou oblast s více než 60 tisíci obyvateli, ve specializovaných oborech dokonce pro 115 až 150 tisíc obyvatel. Tento negativní obrázek by se měl zakrátko změnit, třebaže cesty k úspěchu budou ještě klikaté a především nejisté.

Nejsem odborník na stavby občanské vybavenosti, ale když se na to podívám očima laika, napadají mě dvě věci: buď okamžitě zrekonstruovat, nebo raději zbourat. Situace už je doopravdy neúnosná a jako zastupiteli tohoto malebného města se mi absolutně nelíbí.

Pořád mám v živé paměti, jak Královéhradecký kraj sliboval, že začne s rekonstrukcí, nicméně vše nakonec oddálil, a to zrovna o několik dlouhých let, kdy jsme neustále čekali, zdali budeme moci chodit k lékaři do důstojného prostředí, které by si město Náchod bezpochyby zasloužilo.

Během první fáze dojde ke stavbě centrálního pavilonu

V polovině července krajští radní konečně dali zelenou vyhlášení veřejné zakázky na stavbu. Jako výchozí hodnotící kritérium veřejné zakázky je stanovena nejnižší cena. Nejvyšší povolená hodnota této zakázky je vymezena na 1 191 942 korun bez DPH. Během první fáze dojde ke stavbě centrálního pavilonu a přiléhajícího lůžkového pavilonu.

V současné době se však hledá zhotovitel, který nemocnici vdechne nový život a já pevně věřím, že se vše zrealizuje s maximální transparentností, efektivností a dle našich platných zákonů, i když můžu mít stále naivní představu.

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.