Janeček (KSČM): Přezkoumat nutnost hypermarketu v centru Náchoda

19.08.2014 8:58

Naše východočeské městečko Náchod bylo vždy slavné pro svoji textilní výrobu. Vzhledem k nesmyslně provedené „zlodějské privatizaci“, nám bohužel velké množství textilek zkrachovalo nadobro. Na více než dvou hektarech, na místě zbourané textilky Tepny, chce investor postavit hypermarket o ploše kolem 10 tisíc metrů čtverečních. Z toho má asi 8000 metrů čtverečních připadat přímo na prodejní plochu.

Janeček (KSČM): Přezkoumat nutnost hypermarketu v centru Náchoda
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Před hypermarketem bude logicky umístěno asfaltové parkoviště pro 200 až 300 vozů. Nejvíce se argumentuje vznikem nových pracovních míst, což je samozřejmě pravda, ale je pravděpodobný opačný efekt. Když odhlédneme od toho, že lidé mohou být zaměstnáni přes agentury, bez benefitů a za nízkou mzdu, tak vyvstává otázka, co se stane s malovýrobci. 

„Obchoďák“ bude samozřejmě nabízet zboží od velkých nadnárodních firem, tím pádem budou propuštěni zaměstnanci ze zpracovatelského průmyslu a prvovýroby. Kromě toho zkrachují malí živnostníci, neboť cenám hypermarketů nemají v dnešní době šanci konkurovat.

Tento obří projekt, který dvakrát přesáhne náměstí, má podle dostupné studie přivést do centra denně přes 3800 nových vozidel, to znamená ve špičce asi o 300 až 400 vozidel každou hodinu navíc, což se „de facto“ rovná tříkilometrové koloně. Zásobování bude denně zajišťovat na 10 kamionů, které se zde budou permanentně točit, čímž dojde k eskalaci už tak katastrofické dopravní zátěže. Jak jistě víte, tak křižovatka „u Itálie“, je naprosto „zacpaná“ a dochází ke tvoření nepříjemných kolon.
 
Při výše zmíněném skokovém nárůstu vozidel tu bude kvůli hypermarketu neustále kolabovat doprava, což se dotkne všech občanů Náchoda. Město by tento plán mělo dle mého soudu přezkoumat a začít debatovat nad schůdnými alternativami.

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…