Janeček (KSČM): Sedmnáctý listopad má několik podob

24.11.2014 20:15

Mnoho lidí si připomíná 17. listopad jen jako Den boje za svobodu a demokracii. Na různých místech České republiky probíhaly pietní akty, které se leckdy mísily až s nenávistí.

Janeček (KSČM): Sedmnáctý listopad má několik podob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotografie ze 17. listopadu na římse u památníku

Například na pražské Národní třídě se sešlo několik tisíc lidí na protestní akci: "Chci s vámi promluvit, pane prezidente". Těmto lidem vadí, jak se prezident České republiky vyjadřuje v médiích a také to, jak prý bagatelizoval události, které se na Národní třídě udály 17. listopadu 1989.

Myslím, že prezident České republiky Miloš Zeman je znalý historie a to, co vždy řekne, má podloženo jasnými důkazy. Například to, co řekl o zásahu na Národní třídě 17. listopadu 1989, může být pro někoho smutná pravda. A pokud lidé, kteří v Praze "trapně vystavili panu Zemanovi červenou kartu", vytýkají prezidentovi i jeho nedávnou návštěvu Čínské lidové republiky a jeho slova o lidských právech ohledně této země, tak je to jen určité gesto, kterým se snaží zamaskovat opravdové problémy, jako je chudoba obyvatel České republiky, vysoká nezaměstnanost nebo dramaticky se zhoršující mezilidské vztahy.

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.