Janeček (KSČM): Sliby jsou chyby! Budeme znovu platit?

24.03.2014 8:49

Sliby jsou chyby, s tímto heslem se často setkáváme bezprostředně po volbách, kdy některé strany nedodrží to, co svým voličům slíbily v předvolební kampani.

Janeček (KSČM): Sliby jsou chyby! Budeme znovu platit?
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

 Ministr financí Andrej Babiš otevřeně přiznal, že zrušit poplatky za pobyt v nemocnici byla chyba. Podle něj to dnes Ministerstvo zdravotnictví používá jako argument, proč je do resortu nutné přidat více peněz, což on nechce. Také uvedl, že navyšováním plateb za státní pojištěnce by se neměly řešit problémy ve zdravotnictví. Vrátí se nám tedy tyto poplatky? Babiš a Bělobrádek jsou jednoznačně pro platby. V koaliční smlouvě však stojí černé na bílém, že poplatek za pobyt v nemocnici bude zrušen. Hnutí ANO argumentuje tím, že koaliční smlouvu sice podepsalo, ale nyní je potřeba se dívat, kde se ty peníze vezmou. Pravděpodobně se tak vytratí naděje občanů na bezplatné zdravotnictví a slib v koaliční smlouvě byl pouze populistickou frází k výhře parlamentních voleb. Pokládám si otázku, zdali se nad tím, kde se vezmou peníze, neměli koaliční partneři dohodnout již před podpisem smlouvy. Nebo je to snad nenapadlo a k těmto závěrům došli až nyní? Páni odborníci by se měli zamyslet nad tím, kolik voličů ztratí tím, že očividně lhali. Sliby by se měly dodržovat, i když toto v politice pro Babiše evidentně neplatí. Pánové by si měli znovu sednout a přečíst koaliční smlouvu, kterou podepsali.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…