Janeček (KSČM): Zvýšení mzdy o pět set korun je pouze malou náplastí

07.04.2014 10:55

Ministryně Marksová (ČSSD) se chlubí zvýšením minimální mzdy v příštím roce o 500 Kč. Po dobu stagnace několika let, s výmluvami na špatný stav ekonomiky jako celku, nedocházelo téměř k žádným úpravám ve vztahu k minimální mzdě.

Janeček (KSČM): Zvýšení mzdy o pět set korun je pouze malou náplastí
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Ani důchodci na tom nebyli a nejsou o mnoho lépe. Přesto však i proti tomuto minimálnímu zvýšení dnes již velmi razantně vystupuje expertka na sociální problematiku z ODS Kohoutová. Naposledy se minimální mzda nepatrně zvýšila za vlády Jiřího Rusnoka, kdy z osmi tisíc stoupla na 8 500 Kč. Snad nejlepším průzkumem, jak na tom občané opravdu jsou, by byl test postavit vládní představitele před hotovou věc a ponechat jim plat 8 500 Kč. Je nutno také předpokládat, že občan žije sám, bez manželky a rodičů. V tom případě se může pouze modlit, aby přežil. Není se co divit, že lidé používají různé společnosti, které jim poskytují půjčky. A tím čím dál víc padají do dluhové pasti, z které už většinou není žádná záchrana. Česká republika nemá peníze, to je dnes zcela běžné konstatování vládních představitelů. Současně však sledujeme stále více a více vyplouvajících privatizačních a dalších projektů, které nás všechny stály miliardy korun. To, že budou jejich iniciátoři odsouzeni, je sice hezké, ale vrátí se do státní pokladny peníze? Nezaměstnanost hrozící v mnoha krajích České republiky se jen prohlubuje krachy dalších firem, proto by měla paní ministryně velmi rychle zatáhnout za brzdu, protože na kraji chudoby je tisíce rodin a mnoho občanů již v chudobě žije. Každý stát je posuzován především podle toho, jak se dovede postarat o sociálně slabé, postižené a děti. Nechtěl bych se dočkat toho, aby ještě větší procento dětí nemohlo zaplatit obědy ve školních jídelnách a na druhé straně, aby různí vykukové prosperovali na úkor nás všech.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…