Janeček (O.K. strana): Bezpečnostní rada státu, nebo debatní kroužek?

04.03.2014 21:50

Nedělní prohlášení předsednictva Bezpečnostní rady státu, které mělo řešit ožehavou otázku krizové situace ve vztazích Ukrajiny a Ruska, vypadalo spíše jako přehlídka promarněného času.

Janeček (O.K. strana): Bezpečnostní rada státu, nebo debatní kroužek?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Kromě obecných prohlášení a výzev Bezpečnostní rada vůbec nezmínila zda a jak ošetřila významná vnitrostátně bezpečnostní témata.

OK strana považuje za nejdůležitější a vyzývá Bezpečnostní radu ČR, aby se v tuto nebezpečnou dobu zaměřila zejména na tyto oblasti vnitrostátní bezpečnosti ČR:

1) Okamžité prověření stavu státních energetických rezerv, zejména ropy plynu, neboť situace může dospět až k vážné energetické krizi. Pokud by bylo nutné, zvýšit přechodně jejich stav.

2) Zajistit prověrku připravenosti  odpovídajících složek státu(Policie, IZS atd.) čelit případné krizi, vzniklé např. zastavením dodávek strategických surovin - Rusko nám to jižjednou předvedlo.

3) Okamžitě zahájit cvičení potřebných složek pro úzkou součinnost s obrannými složkami NATO stejně jako prověřit připravenost potřebných složek pro účast v případných mírových misích, po kterých se nyní tolik volá.

4) Zvýšit monitoring rizikových skupin uvnitř naší země, neboť  i laikovi musí být jasné, že činnost cizích tajných služeb právě v této době eskaluje ve snaze zjistit co nejvíce informací nutných k rozkladu zahraniční politiky zemí, na kterých tyto rozvědky působí. OK strana znovu upozorňuje, že domněnky o tom, že jsme v bezpečí, zejména v této době, jsou velmi nebezpečné!

OK strana tímto opět vyzývá současného Ministra zahraničí k okamžité rezignaci, neboť se v pohledu potřeb této krizovésituace zatím nevzmáhá k ničemu jinému, než k neurčitým slovním prohlášením, která jsou pravděpodobně důsledkem jeho letitého působení v nejvyšších politických patrech této země.

Tedy mluvit a pokud možno dlouho a při tom neříci nic, co by mohlo někoho vést k názoru, že má náhodou na věc vlastní názor!

Proměna jeho rétoriky od počátku událostí na Ukrajině v tomto kontextu více než výmluvná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Janeček

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace