Janeček (O.K.strana): Jsem proti přijetí TTIP

12.10.2015 10:56

Co je to TTIP? Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP) je navrhovaná smlouva o volném obchodu mezi Evropskou unií a Spojenými státy.

Janeček (O.K.strana): Jsem proti přijetí TTIP
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

Jaké jsou důsledky:

Smlouva posílí pozici nadnárodních korporací, omezí demokracii a ztíží úlohu národních vlád při regulaci trhu ve prospěch občanů. Tato dohoda dá ještě větší moc korporacím a diktatuře trhu nad demokracií, občany a jejich vládami.

Proč by neměla být přijata:

Tato smlouva zvýší závislost evropských vlád na amerických nadnárodních firmách a v zásadě nijak nezvýší ekonomický přínos pro evropské země.

Místo této smlouvy by se EU měla zaměřit na radikální konsolidaci eurozóny a rozvíjet spíše spolupráci s evropskými a asijskými zeměmi. Euroatlantický prostor je jen zbožné přání pár eurohujerů. Je to pokus předlužených Spojených států amerických udržet hodnotu dolaru. Ekonomický zájem Evropy není shodný s ekonomickým zájmy USA. USA nás zatáhli do války proti arabskému a islámskému světu. Tyto války zapříčinily jednu z největších uprchlických vln, které ekonomicky a kulturně ohrožují Evropu. NATO při ochraně hranic EU zcela selhalo. Sankce proti Rusku, Íránu či Pákistánu také neprospívají evropské ekonomice. TTIP není ekonomický zájem Evropy. Pro Evropu je mnohem jednodušší udržovat zájmy kontinentu, tedy EU, ale i neunijních evropských a asijských států. Když nebude mít EU energetické zdroje ze současných zdrojů včetně nestabilních muslimských zemích, tak kde ji vezme? Budeme vytvářet alternativní zdroje, nebo je budeme muset nadále dovážet ze Střední Asie či Ruska. . Spojené státy nedokáží zajistit  ropu ani plyn pro EU, protože  ji potřebují samy.

Jiří Janeček, předseda OK strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…