Janeček (O.K.strana): Který novodobý „Biľak“ pozval k nám americké zpravodajské služby?

20.01.2016 9:07

Dnes jsem si přečetl v našich „nezávislých“ médiích, že zpravodajská služba z USA, bude vyšetřovat na území svrchovaného státu pohyb financí z východu, které mají směřovat na podporu politických aktivit, cílem šetření je především kontakt politických uskupení v ČR se zástupci především z Ruské federace.

Janeček (O.K.strana): Který novodobý „Biľak“ pozval k nám americké zpravodajské služby?
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

První otázka zní kdo je pozval a kdo rozhodl, že naše zpravodajské služby takovou práci nezvládají? Nejde tedy ze strany amerických složek o kontrolu peněz směřující pro podporu organizovaného zločinu, financování terorismu (tady hrozí riziko šáhnutí do vlastního hnízda), nebo prošetřování praní špinavých peněz, jak by normální občan v demokratickém státě čekal při globálním ohrožení. Příjezd těchto expertů je okořeněn prohlášením ministra vnitra o chystané cenzuře internetu. Prostě takový dáreček na přivítanou, aby experti z USA věděli na které první dveře mají zaklepat a kde jsou vítáni, kde skutečně sedí nový Vasil Bilak.

Nikdo z vrcholových politiku se zatím neozval a neprotestoval, že práci tuzemské zpravodajské služby převezme zahraniční agentura. Jistě od amerického občana Dientsbiera nebo od poslanců TOP 09 by to nikdo nečekal. Je však podivem, že toto vměšování nevadí například Hnutí ANO.

Ihned od ustavení do funkce se současný americký velvyslanec Andrew Shapiro stal vrchním loutkařem v domácí politice a přímo zasahuje do naší suverenity nejen podporou občanských sdružení, nadací. Například prostřednictvím Open society duo Shapiro a Soros vytvořilo nový segment v podnikatelském prostředí, tedy profesionální aktivismus, zjednodušeně žoldáctví skryté pod závojem boje za svobodu a rovnoprávnost.

Tyto neskrývané aktivity skutečně a bez pardonu přímo destabilizují a polarizují společnost, vytvářejí nebezpečné napětí podporované týmem zkorumpovaných novinářů. O ovládání kolaborantských politiků zde ani psát nebudu.

Hned v prvním rozhovoru pro Právo prozradil, že Američané by velmi rádi pomohli v jaderném výzkumu pro civilní účely. A pak pro jistotu dodal, že věří, že zrušený tendr na dostavbu Temelína bude znovu otevřen. Není náhodou, že Temelín a spor o jeho dostavbu  spustil akci, která vedla k pádu Nečasovy vlády, osobně věřím, že to byl práce podobných lidí, kteří k nám znovu přilétají.

Není to tak dávno, kdy se provalilo, že americké zpravodajské složky monitorovali i evropské významné politiky. Nyní jim vláda Česká republiky dává pomyslné sluchátko přímo do rukou. Česká republika je suverénní stát a neměl by na ní mít vlit žádný jiný stát ani Rusko ani USA. Myslím, že to může být zástěrka na likvidaci nového politického uskupení v Polsku a stran, které se hlásí k euroskeptickým a konzervativním hodnotám.  Neměly by se tyto zpravodajské služby a policie spíše zaměřit na ty co financují uprchlíky, na osoby co nakupují ropu a památky od Islámského státu, na pašerácké gangy, které narušují státní hranice. 

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.