Janeček (O.K. strana): Občanská angažovanost žádný důchod nezná

15.04.2014 10:36

Občanská konzervativní strana zahájila kampaň pro volby do Parlamentu EU.

Janeček (O.K. strana): Občanská angažovanost žádný důchod nezná
Foto: logo O.K. strana
Popisek: O.K.strana

V pondělí 14. dubna odstartovala Občanská konzervativní strana kampaň pro volby do Evropského parlamentu. Z Prahy vyjel červený OK BUS - Doubledecker, který postupně navštíví celou řadu českých a moravských měst ve všech krajích České republiky. Svou volební jízdu ukončí v první den voleb, 23. května v Praze. Na plánovaných setkáních s občany České republiky budou kandidáti pravicové konzervativní OK strany vysvětlovat a obhajovat hlavní body programu, s kterým jdou do voleb do Evropského parlamentu.

Hlavní teze volebního programu vycházejí z principů, na kterých byla nová pravicová strana založena. Občanská konzervativní strana si klade za cíl vytvořit malý efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi. Staví na tom, že konzervativní člověk je zodpovědný vůči své rodině, svému okolí a státu. Chce platit malé daně, za které požaduje vzdělání pro své děti, zdravotní péči, bezpečnost, funkční soudnictví a jasnou adresnou sociální politiku pro ty, kteří to opravdu potřebují. Stát nesmí otravovat a omezovat byrokracií pracující občany ČR a dlouhodobě podporovat práceschopné obyvatelstvo sociálními dávkami. OK strana chce apelovat na tzv. mlčící a slušnou většinu, která ztratila motivaci chodit k volbám a jejím cílem je být pro politicky aktivní a pravicově smýšlející občany jakousi politickou servisní organizací, jež bude podporovat i nečleny strany, kteří mají jasné pravicové smýšlení. Každá občanská skupina, která chce pravicově vládnout ve svém městě nebo obci, získá od OK strany plnou manažerskou a PR podporu. Nově vytvořené pravicové straně jde o vytvoření silného pravicového bloku, který zastaví levičáckou a populistickou tsunami nezodpovědnosti.

„Občanská angažovanost žádný důchod nezná,“ říká Jiří Janeček, předseda Občanské konzervativní strany. „Proto jsem se spolu se svými myšlenkovými souputníky rozhodl vybudovat novou stranu založenou zdola. Dali jsme příležitost lidem, kteří to myslí a dělají poctivě. Věříme, že se nám to podařilo – výsledkem jsou myšlenkové teze Občanské konzervativní strany i kandidátka pro volby do Evropského parlamentu. Bez volební pomoci občanů však myšlenky občanského konzervatismu zůstanou jen myšlenkami,“ vysvětluje Jiří Janeček důvody vzniku nové strany.

Hlavní teze volebního programu OK strany pro volby do Parlamentu EU:

A/ Respektujeme naše členství v Evropské unii. Budeme aktivně spolupracovat s konzervativními partnery v Evropském parlamentu s cílem omezit nevýhodná nařízení EU, která komplikují, poškozují národní a ekonomické zájmy. Nechceme z Evropské unie vystupovat, chceme ji změnit.

B/ Jsme pro zachování české koruny do doby stabilizace ekonomického a politického prostředí v Evropě.

C/ Chceme adresnou imigrační politiku s akcentem na zachování českých národních zájmů a hodnot a její důsledné dodržování.

D/ Trváme na zachování základního práva každého slušného občana na jeho spravedlivou a efektivní obranu – jsme proto proti jakémukoliv omezování možností k legálnímu nabývání, držení a nošení zbraní či sebeobranných prostředků ze strany EU. Chceme taktéž mnohem výrazněji upřednostňovat oběť před útočníkem, jakož i proklamovat nedotknutelnost soukromého majetku a obydlí.

E/ Budeme bránit soukromníky před nesmyslnou evropskou byrokracií a chceme pro ně stejné podmínky v rámci EU.

F/ Chceme zlepšit postavení vojenských veteránů.

Kandidátka pro volby do Parlamentu EU

Občanská konzervativní strana vnímá snahu Evropské unie sjednotit legislativu o držení a nošení obranných prostředků jako odpírání občanského práva občanů ČR na účinnou a spravedlivou ochranu jich samých i jejich blízkých.

Proto na první místo své kandidátky umístila pplk. v záloze Mgr. Pavla Černého, který je na tuto problematiku, díky své dlouholeté armádní i policejní praxi, odborníkem z nejpovolanějších.  

Kandidátní listina pro volby do Parlamentu EU

1.            Mgr. Pavel Černý, 47 let, specialista přípravy bezpečnostních složek
2.            Bedřich Danda, 75 let, podnikatel, člen SsČR
3.            Karel Kasal, 64 let, podnikatel
4.            Petr Thaisz, 48 let, zaměstnanec v potravinářské firmě, člen SsČR
5.            Šárka Ullrichová, 39 let, herečka
6.            Markéta Houšková, 40 let, zaměstnanec zdravotní organizace
7.            MUDr. Veronika Vaštová , 41 let, záchranář, doktor
8.            Jana Prokešová, 44 let, sociální pracovnice
9.            Ing. Jana Gabrielová, 47 let, bankovní úředník
10.          Ing. Lenka Nováčková, 29 let, auditorka v bance

Lídr do Evropského parlamentu

Mgr. Pavel Černý, pplk. v. v., je lídrem Občanské konzervativní strany ve volbách do Evropského parlamentu. Jako absolvent vojenské Fakulty tělesné výchovy a sportu Karlovy univerzity pracoval 15 let u Policie ČR jako instruktor střelby a sebeobrany, později i jako metodik OMIV pro taktické aspekty rizikových zákroků.  V současnosti působí jako mezinárodní školitel policejních sborů po celém světě. Jmenovaný je též známý díky své rozsáhlé publikační činnosti v oblasti taktiky zákroků ozbrojených složek i výuky praktického a bezpečného využívání zbraní zejména v civilním sektoru. Už po desetiletí vykonává roli zkušebního komisaře v rámci odborné způsobilosti pro získání zbrojních průkazů a specializuje se i na plošnou osvětu v oboru zvyšování bezpečnosti a práva na efektivní a spravedlivou možnost obrany všech občanů ve společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.