Janeček (O.K. strana): Odpadlíci z ODS? My jsme nezradili svou stranu. ODS zradila nás

22.08.2014 21:30

Musím důrazně protestovat proti výrokům pana Humplíka, pana Zvěřiny a některých dalších politiků, kteří před blížícími se volbami přicházejí s kritikou bývalých členů pražské ODS, včetně mne. Snaží se nás vykreslit jako odpadlíky, kteří účelově kvůli osobním ambicím utekli z ODS do jiné strany. Dále musím protestovat proti výrokům, že z ODS odchází pouze problémoví lidé, a že to je vlastně dobře.

Janeček (O.K. strana): Odpadlíci z ODS? My jsme nezradili svou stranu. ODS zradila nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Mohu jasně prokázat, a to i z novinových a internetových článků, že jsem po řadu let patřil k velkým kritikům pana Topolánka, pana Nečase i pana Svobody. A to ne až v době, kdy kritizovat je bylo moderní už i v médiích, ale i tehdy, kdy média vykreslovala Topolánka jako „svěží vánek“ z Moravy a o Nečasovi a Svobodovi psala jako o „pánech Čistých“. Jak to s nimi všemi nakonec dopadlo, všichni dobře víme.

Tito politici už v době, kdy stáli v čele ODS, zcela opustili pravicové ideály. Kvůli honbě za levicovým voličem se ODS natolik rozkročila, že zcela zapomněla, koho má vlastně zastupovat a hájit. Na tuto jsem skutečnost upozorňoval 10 let nejen na kongresech a různých sněmech a ideových konferencích.

ODS zcela ztratila témata, nic neříkala, a místo aby bojovala o své voliče, zaměřila se na vnitřní boje o moc. To došlo tak daleko, že si pan Topolánek s panem Kalouskem založili TOP 09.

Já jsem nechtěl odejít z ODS, pokoušel jsem se ji vrátit tam, kam patří, a to na pravé spektrum. Kandidoval jsem proti Svobodovi na pozici předsedy pražské ODS. Pravá frakce v ODS, kterou jsem založil v roce 2013, představovala opravdu poslední pokus o návrat k pravicovému programu. Jenže to, co následovalo po založení Pravé frakce, překvapilo i staré politické matadory. Místo otevřené diskuze o dalším směřování ODS, bylo skoro 2 000 členů frakce označeno za pučisty a rozvraceče. Začal doslova hon na čarodějnice, vyhrožování a rušení oblastí.

Já sám jsem nejprve musel odstoupit z postu předsedy ODS v Praze 11, a pak i vystoupit z ODS. V opačném případě totiž pánové z vedení strany hrozili zrušením celém oblastní organizace v Praze 11. To, že totéž udělali v Praze 12 a Praze 4, pro mne bylo dostatečným důkazem, že to myslí vážně.

Následné založení Občanské konzervativní strany z řad členů Pravé frakce je pokus zachránit pravicové hodnoty v České republice.

OK strana si klade za cíl vytvořit malý efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi. Konzervativní člověk je zodpovědný vůči své rodině, svému okolí, své práci a státu. Chce platit malé daně, za které požaduje vzdělání pro své děti, zdravotní péči, bezpečnost, funkční soudnictví a jasnou adresnou sociální politiku pro ty, kteří to opravdu potřebují. Stát nesmí obtěžovat a byrokracií omezovat  pracující občany ČR a dlouhodobě podporovat práceschopné obyvatelstvo sociálními dávkami.

Naši stranu určitě nebudou volit zloději, podvodníci, líní lidé a osoby, co zneužívají sociální systém. OK strana chce apelovat na  tzv. mlčící a slušnou většinu, která ztratila motivaci chodit k volbám. A konečně věřím, že OK strana získá většinu hlasů zklamaných voličů a členů ODS. Z ODS do ní totiž neodešli neschopní lidé. Naopak – z ODS odešli a nadále odcházejí zakládající členové, kteří vědí, jak se dělá pravicová politika. Tito lidé nezradili svým odchodem ODS, ale naopak ODS svým levicovým programem zradila je.

Jiří Janeček, předseda Občanské konzervativní strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…