Šmíd (O.K. strana): Stavební firmy mohly získat práci z veřejného sektoru

13.02.2014 16:37

V případě, že pan Stropnický do 2 měsíců vybere firmu, která dá více financí při stejné realizaci podnikatelského záměru, tak se mu omluvím. V případě, že to prodá levněji, budu chtít po něm dorovnat ztrátu do státní kasy.

Šmíd (O.K. strana): Stavební firmy mohly získat práci z veřejného sektoru
Foto: O.K. strana
Popisek: O.K. strana

Ministr obrany Martin Stropnický zrušil výběrové řízení na prodej Karlínských kasáren. Zdůvodnil to různými podezřeními a v titulcích zpráv se uvádí, že "budou padat hlavy".

Nic proti tomu, že ministr využil jeden z bodů výběrového řízení a soutěž zrušil. Jen se nelze zbavit dojmu, že důvody neřekl třeba všechny. O výběrovém řízení se informovalo dlouho předem i v televizi. O žalostném stavu kasáren a nutnosti objekt rekonstruovat vědí snad už všichni. 600 milionů do státní kasy také není zanedbatelná částka. A teď se soutěž ruší. Protože vítězové prý mají nejasnou strukturu a kdesi cosi... Omezilo výběrové řízení charakter přihlášených? Po právní stránce - co je na tom, že vítěz je společnost odkudsi, v kasárnách přece nebude sklad radiolokátorů Tamara, nebudou tam parkovat Pandury a nebudou tam v šuplíku dosud nevyzrazená tajemství státu. Nezastávám se osob, zastupujících vítěze soutěže, zmiňovanou paní Tykačovou. Zastávám se stavebních firem, které zde mohly získat práci a tím zvýšit poptávku po pracovní síle. Pouze mi přijde, že nový ministr jen musí ukázat, jak nové koště dobře mete.

Stínový ministr obrany 
Mgr. Václav Šmíd

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.