Janeček: Občanská konzervativní strana zakládá stínovou vládu

30.01.2014 9:20

V reakci na zveřejněný program současné vládní koalice ČSSD - ANO – KDU-ČSL, který považujeme za nekoncepční a populistický, se vedení strany rozhodlo zřídit stínovou vládu, která bude analyzovat a připomínkovat kroky této koalice.

Janeček: Občanská konzervativní strana zakládá stínovou vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Obáváme se, že Sobotkova vláda, navzdory tomu, že měla dva roky na přípravu solidního plánu, nemá jasnou koncepci ekonomického oživení České republiky. Občanská konzervativní strana představuje svojí stínovou vládu, která bude zrcadlit práci vládní koalice a pokusí se přinášet alternativní řešení.

Hlavním cílem bude pomoci stabilizovat českou ekonomiku a přinést koncepční plán, který zajistí její rozvoj země. Naše teze a připomínky k vládním krokům budeme pravidelně zveřejňovat na našem webu a sociálních sítích. Zveme odbornou veřejnost, naše podporovatele, ale i oponenty k diskuzi. Návrhy budou diskutovány na odborných komisích, které povedou jednotliví stínoví ministři. 

Ministryně práce a sociálních věcí

Mgr. Jana Prokešová

Věk: 43 let

Vzdělání: Universita Jana Amose Komenského

Profese: Manažerka kvality sociálních služeb a řízení, prezidentka sdružení Antoinette zaměřeného na charitativní činnost.

Chceme vytvořit efektivní státní správu s nízkými daněmi, s adresnou sociální politikou, kde pracovitost a vzdělanost se vyplácí a je základem úspěchu.

Ministr průmyslu a dopravy

Ing. Jakub Hašek

Věk: 33 let

Vzdělání:Vysoká škola finanční a správní

Profese: Obchodní ředitel v potravinářské  firmě, podnikatel ve finančnictví a profesionální sportovec.

Chceme vytvořit férové podmínky pro pracovité a zodpovědné občany. Občanská konzervativní strana chce pro všechny poctivé a pracující občany vytvořit prosperující společnost, ve které se budou moci opřít o svá práva, budou v ní bezpeční a všichni budou mít stejnou šanci na spokojený život.

Ministr školství

Mgr. Alena Piskunová

Věk: 44 let

Vzdělání: Západočeská univerzita Plzeň

Profese: Učitelka v základní škole a metodik prevence.

Školství asport považujeme za jednu z priorit našeho programu. Školství musí kopírovat potřeby trhu a ne naopak. Finanční gramotnost, jazyková příprava a schopnost aplikovat získané poznatky bude nedílnou součástí osnov.  Věda a výzkum bude cílem aktivní podpory ze strany státu.

Ministr kultury

Karel Kasal

Věk: 63 let

Vzdělání: Univerzita v Manitobě

Profese: Podnikatel v oblasti mediální sféry, poradenská činnost v oblasti financování a realizace filmového natáčení, pracoval na ministerstvu kultury v Ottawě.

Ctíme kulturní hodnoty a společenské tradice našeho národa. Kultura je odrazem stavu společnosti. Její úzké propojení s oblastí vzdělávání a školství považujeme za efektivní a přinášející úspory.

Ministr vnitra

Ing. Robert Vacek

Věk: 42 let

Vzdělání: Vysoká škola ekonomická

Profese: Obchodní ředitel investiční společnosti, náměstek místopředsedkyně vlády, vyšetřovatel Policie ČR.

Budeme aktivně podporovat bezpečnostní a záchranné složky. Respektujeme občanské svobody a nedotknutelnost soukromého vlastnictví

Ministr zahraničí

Alexander Stepanovič

Věk: 32 let

Vzdělání:  Panevropská vysoká škola

Profese: Podnikatel a majitel nadnárodní společnosti, absolvoval několik stáží v OSN (New York,  Vídeň).

Zahraniční politika České republiky bude vycházet z pevných evropských a transatlantických vazeb. Nadále chceme rozvíjet vztahy s okolními státy na partnerské úrovni, s Izraelem a dalšími vyspělými zeměmi, preferujeme realistický postoj k Ruské federaci, Číně a dalším regionům.

Ministr zdravotnictví

MUDr. Veronika Vaštová

Věk: 41 let

Vzdělání: 1. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Profese: Lékařka – ortoped – soukromá praxe,  působila v  ON Kladno na ortopedicko-úrazovém oddělení.

Budeme rozvíjet základní zdravotní péči. Podpoříme možnost na nadstandardní péče. V případě zrušení poplatků chceme navýšení bodů za lékařskou péči. Umožníme komerční připojištění a platby za nadstandardní služby a léky. Vyžadujeme platbu za hospitalizaci, mimo osob do 18 let. Pobyt v nemocnici nesmí být levnější než pobyt v domácím prostředí.

Ministr financí

Jiří Janeček

Věk: 40 let

Vzdělání: Středoškolské

Profese: Podnikatel, poslanec Parlamentu České republiky a radní hl. města Prahy.

Snížíme daňovou zátěž, zaměříme se na zvýšení konkurenceschopnosti našich firem a chránit je před byrokracií z EU. Jsme pro zachování české koruny do doby stabilizace ekonomického a politického prostředí v Evropě. Vyrovnaný rozpočet bude daný zákonem.

Ministr obrany

Mgr. Václav Šmíd

Věk: 37 let

Vzdělání:Právnická fakulta Univerzity Palackého

Profese: Právník investiční společnosti, působil jako bezpečnostní ředitel Vojenského technického ústavu, s. p. a Ministerstva školství.

Budeme aktivně podporovat bezpečnostní a záchranné složky. Obrana celistvosti území a svrchovanosti je základní úkol státu. Chceme profesionální a zabezpečenou armádu, jejíž vojenské schopnosti jsou výrazem suverenity České republiky. Členství v NATO považujeme za nezpochybnitelné. Péče o veterány je výrazem úcty a zároveň povinnost státu.

Ministr spravedlnosti

JUDr. Richard Novák

Věk: 52 let

Vzdělání: Universita Jana Evangelisty Purkyně – nyní Masarykova universita Brno

Profese: Majitel právní kanceláře, advokát se zaměřením na všechny obory práva - především na trestní právo, obchodní a občanské právo, a na problematiku zdravotního práva.

Respektujeme občanské svobody a nedotknutelnost soukromého vlastnictví. Zrychlíme práci soudů. Ekonomické spory musí být uzavřeny do jednoho roku.

Ministr životního prostředí

Ing. Martin Klufa

Věk: 29 let

Vzdělání: Česká zemědělská univerzita

Profese: Vedoucí obchodní skupiny, lektor, působil jako vědecký pracovník v oblasti energetických zařízení.

Budeme ochraňovat životní prostředí v rovnováze s udržitelným rozvojem. Budeme chránit naše občany před nařízeními z EU, které nejsou efektivní a prodražují rodinné náklady

Ministr zemědělství

Ing. František Winter

Věk: 53 let

Vzdělání: Vysoká škola podnikání Ostrava

Profese: Statutární zástupce a společník, ředitel a hlavní agronom ve Státním statku Hanušovice. Zasadíme se o podporu českých výrobků a produktů nejen jasnými postoji v evropských institucích. Vrátíme na pole tradiční plodiny, zavedeme účinnou ochranu před dovozem nekvalitních surovin, zvýšíme potravinářskou soběstačnost ČR.

Ministerstvo pro místní rozvoj – obsadí strana soukromníků na základě vzájemné dohody o spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…