Janeček (Patrioti): Jaké divadlo se chystá, když Schapiro napíše scénář?

28.01.2016 8:31

Skutečně netuším, co mají velvyslanci vést v cizí zemi boj proti korupci!

Janeček (Patrioti): Jaké divadlo se chystá, když Schapiro napíše scénář?
Foto: Patrioti
Popisek: Patrioti ČR.

a za druhé pan Shapiro je představitel země, v níž je korumpování povýšeno na vládní politiku a probíhá na úrovni nikoliv jedinců nebo profesních skupin, ale na úrovni vlád a představitelů států prostřednictvím „seminářů“, „studií“, cestou neziskovek atd., atd. je v čele kampaně proti korupci! Je třeba pana velvyslance poučit, že nejefektivnější boj s korupcí, by nastal po zrušení dotací a sponzorování politických stran a to hlavně při volbách a těch prezidentských v USA především, kdy on sám dle životopisu „půjčil“ 900 000dolarů na volební kampaň Obamovi. Jistě zcela nezištně! Ještě že do party nešoupli ambassadora Ukrajiny, to už by byla totální komedie.

Americká korupce v Polsku

FBI odhalila korupční aféru, do které se zachytila až stovka primářů a ředitelů z 51 polských nemocnic. Podle vyšetřovatelů FBI reprezentanti firmy Stryker, jež vyrábí ortopedickou techniku, ovlivňovali úplatky tendry na dodávky v Polsku. Napsal to polský list Gazeta Wyborcza. FBI odhalil rozsáhlou korupční činnost amerického výrobce ortopedické techniky, společnosti Stryker. Polští novináři označují případ za největší korupční aféru v historii polského zdravotnictví. Desítky tamějších nemocnic jsou zapleteny do rozsáhlé úplatkářské činnosti kolem nákupu vybavení pro ortopedická oddělení. Vyplynulo to z vyšetřování FBI. Největší výrobce ortopedických implantátů Stryker je zastoupen i na českém trhu.

Jiřní Korea korupce na nejvyšších místech

Co se týče Jižní Koreje – tam je sice neetické o korupci mluvit, ale jede se tam ve velkém. Jihokorejská vláda prochází važnou krizí. Premiér I Wan-ku nabídl rezignaci, protože čelí podezření z přijetí úplatků ve výši 30 milionů wonů (712 tisíc Kč). 

O něco starší je tato aféra, kdy jihokorejská policie zatkla staršího bratra bývaléhi prezidenta I Mjong-baka kvůli podezření z korupce. Informuje o tom agentura AFP.I Sang-Deuk je bývalým poslancem. Prokuratura ho podezřívá, že si v letech 2007 až 2011 vzal 600 milionů wonů (10,9 milionu korun) od šéfů dvou spořitelen Solomon Savings Bank a Mirae Savings Bank, které se dostaly do finančních problémů. Prezidentův bratr jim za tento úplatek pomohl vyhnout se auditu a trestu. „Jeho zločiny jsou objasněny a existuje důvodná obava, že by podezřelý mohl vzhledem k jeho postavení a politickému vlivu zničit důkazy,“ citovala soudce agentura Jonhap.

Kanadský ambasador podezřelý z úplatků

Klíčovou osobou při uplácení měl být šéf české kampaně Gripen, Angličan Steve Mead a jedním ze tří zprostředkovatelů Jelinek, který v Praze pro britskou zbrojovku pracoval. Jelinek jakoukoli roli v kauze popřel. Více zde. Dnes je Otto Jelinek jedním ze signatářů boje proti korupci.V Kanadě v roce tuším 2006 kvůli korupční aféře padla vláda. V Norsku jedou úplatky v obchodu s odebranými dětmi a Británie – v roce 2013 vyvrcholila aféra milionáře Paulsona, který rozvinul tak rozsáhlý úplatkářský systém, že po odhalení se ocitli ve vězení i bývalí starostové měst, přední obchodníci a dokonce i známé politické osobnosti.

Ptám se to náš velvyslanec v USA taky bojuje proti korupci? Mám dojem,že pokud by moc bojoval už by nebyl velvyslancem v USA. Funkce velyslance je o nečem jiném než o vměšování do záležitosti státu,ale o reprezentaci státu z kterého pochází a o dalších diplomatických záležitostech a ne o vměšování.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…