Janeček: Vnitro pro Ondráčku = výsměch demokracii

26.11.2013 8:20

Pokud se o některém z povolebních kroků Andreje Babiše dá říci, že je to úlet roku, pak je to nominace dosavadního šéfa české kanceláře Transparency International Davida Ondráčky na post ministra vnitra.

Janeček: Vnitro pro Ondráčku = výsměch demokracii
Foto: archiv redakce, tan
Popisek: Jiří Janeček, zakladatel Pravé frakce

Ač je to ale krok na první pohled překvapivý, při pohledu druhém vlastně jen vychází z Babišova totálního nepochopení, jak má fungovat demokratický stát.

Babiš to přece už opakovaně ukázal : Naprosto nechápe (nebo se tak aspoň tváří), že není slušné být zároveň vysokým politikem, vlastnit dva významné politické deníky v zemi, pošilhávat po křesle ministra financí, kde by rozhodoval o státních dotacích pro své mnohamiliardové zemědělské impérium, a to vše v situaci, kdy nemůže položit na stůl ani čisté lustrační osvědčení.

Pokud tedy Andrej Babiš nemá ani základní politické sociální cítění, je mu třeba napovědět. Třeba by k tomu, aby pochopil, jakého úletu se s nominací Davida Ondráčky dopustil, mohlo postačit pár následujících otázek:

1) Opravdu má ministerstvo vnitra, které je jedním z nejobsáhlejších a nejtěžších resortů v zemi, řídit člověk bez zkušeností se státní správou?

2) Nebylo by lepší, aby se ministr vnitra mohl spolehnout na sílu a oporu své strany, než aby jím byl člověk bez stranického zázemí, a tedy vydaný rozmarům koaličních partají zcela na milost a nemilost?

3) Neměly by být náhodou nevládní organizace, jakou je i „Ondráčkova“ Transparency International, hlídacím psem vlády a nikoliv jejím personálně provázaným vazalem?

4) Nebylo celé dosavadní úsilí pana Ondráčky motivováno snahou vytvořit dojem, že ČR je na tom z hlediska korupce opravdu mimořádně špatně a on sám je jedním ze spasitelů?

5) Není náhodou cílem Andreje Babiše mít na vnitru poslušnou loutku, která bude (ať vědomě či nevědomě), plnit jeho úkoly?

Bohužel se dá očekávat, že Andrej Babiš má na všechny otázky (s výjimkou jeho spolupráce s StB) jedinou univerzální odpověď: ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…