Janko (ČSNS 2005): Místo léků a jídla posíláme proti Ukrajincům zbraně. A teď americká vojska zde...

25.03.2015 14:28

Stanovisko ke konfliktu a pobytu amerických vojsk na území ČR.

Janko (ČSNS 2005): Místo léků a jídla posíláme proti Ukrajincům zbraně. A teď americká vojska zde...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Připomínka prvního výročí událostí na Majdanu v Kyjevě. Na Václavském náměstí v Praze se sešlo kolem 200 lidí s kříži symbolizující padlé, tzv. Nebeskou setninu

České národní sdružení (ČNS) nevítá pobyt amerických vojsk na území ČR a zároveň varuje před záměrnou eskalací napětí v souvislosti s událostmi na Ukrajině. Přítomnost americké armády je po protiruských sankcích právě tímto dalším krokem. Armádě USA připomínáme, že Česká republika má své neblahé historické zkušenosti se vstupy cizích vojsk na své území. Proto její pobyt vnímáme jako demonstraci síly.

V souvislosti se vstupem amerických vojsk na území ČR se nabízí mnoho otázek. Ptáme se, komu je určena americká přítomnost v České republice ? Je výstrahou české veřejnosti proto, že jsme málo protiruští, že odmítáme sankce proti lidu Ruska ? Nebo proto, že odmítáme nové tažení na Východ?

USA mají své početné zahraniční základny na mnoha místech světa i Evropy. V posledních letech několikrát  vyvolaly napětí v řadě zemí světa. Zůstaly za nimi zničené státy.

ČNS je solidární s lidem východní Ukrajiny. V přímém přenosu vidíme humanitární katastrofu, tedy tisíce obětí, ničení škol, nemocnic, vidíme, jak lidé umírají na ulicích měst Donbasu. NATO i EU mlčí, dokonce z obětí dělá viníky. Místo léků, potravin, obětem občanské války, posílá proti občanům Donbasu zbraně.

Vyzýváme proto vládu ČR, ale zejména i EU a NATO, k mírovému řešení konfliktu na Ukrajině.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Janko - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky