Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici

20.10.2014 14:15

Vyjádření předsedy OS ODS Pardubice Jiřího Janků k povolební situaci.

Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Proběhly komunální volby. Pro pardubickou ODS s celkem slušným výsledkem. Přes předvolební průzkumy, které ji v Pardubicích přisuzovaly jen kolem pěti procent hlasů, získala kandidátka této strany v Pardubicích přes téměř 9% hlasů a stala se čtvrtou nejúspěšnější ve volbách do zastupitelstva města. Hlasy voličů určitě ocenily výraznou konstruktivní opoziční politiku v zastupitelstvu města v minulém období, kvalitní volební program i originální a čitelnou předvolební kampaň.

Dvě nejúspěšnější seskupení komunálních voleb v Pardubicích hnutí ANO a ČSSD podepsaly v sobotu deklaraci „Koalice pro lepší Pardubice“, v níž se zavázaly ke společnému postupu při hledání dalších koaličních partnerů. Po seznámení s touto personální unií (v deklaraci se o nic jiného nejedná) a prostudování předvolebních materiálů a slibů těchto subjektů konstatuje pardubická ODS, že nemá zájem být v takto vytvořené koalici, protože by nemohla naplnit své vize z volebního programu, díky kterým jí dali voliči svůj hlas.

Věříme, že výbory zastupitelstva a komise rady budou tvořeny v souladu s demokratickými principy, které byly v tomto městě zvyklostí, tak, že v nich budou pracovat zástupci delegovaní jednotlivými subjekty v poměrném zastoupení podle výsledků voleb. Zastupitelé v pardubickém zastupitelstvu zvolení za ODS případně ve výborech a komisích budou konstruktivní opozici a budou se snažit přispět svou prací a svými hlasy k rozvoji města.

Ing. Jiří Janků, předseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce