Jarolím (ANO): Bohužel, ani nám se v roce 2015 nevyhnuly nepříjemnosti

28.12.2015 15:53

Novoroční přání starosty města Dvůr Králové nad Labem.

Jarolím (ANO): Bohužel, ani nám se v roce 2015 nevyhnuly nepříjemnosti
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO)

Vážení občané, letošní rok se pomalu chýlí ke konci, a tak mi dovolte krátké zamyšlení nad uplynulými měsíci. Rok 2015 byl z mnoha pohledů přelomový.

Pokračovali jsme v úspěšně započaté spolupráci s vedením Královéhradeckého kraje ohledně oprav komunikací v našem městě, v Nedbalově ulici se realizovala stavba nového mostu přes Hartský potok, nyní se dokončuje rekonstrukce Valové uličky. Velmi dobře jsme nastartovali spolupráci s vedením ZOO Dvůr Králové, Úřadem práce Trutnov nebo Městskou nemocnicí. Také se uskutečnilo několik schůzek se zástupci společností Textil Invest Group a Protivítr Invest a výsledkem jsou dohody o budoucím využití pozemků či areálů v jejich majetku.

Pokračují i jednání s vlastníkem čistírny odpadních vod. Úspěšně jsme pracovali na Program u rozvoje Dvora Králové nad Labem na roky 2016–2022 a setkávali se a diskutovali s místními podnikateli. Město má nového zahraničního partnera – polskou Kamiennou Góru, smlouvu o spolupráci na společných projektech bychom měli podepsat v lednu 2016. A nová vedení mají technické služby města i Městské vodovody a kanalizace a tyto změny začínají přinášet své ovoce.

Chceme, aby naše město patřilo k bezpečným místům pro život, a tak spolupracujeme s vedením Policie ČR, s hasičským záchranným sborem či s městskou policií, která má nově manažera prevence kriminality a do svých řad přijala pět asistentů prevence kriminality.

Bohužel, ani nám se v roce 2015 nevyhnuly nepříjemnosti: penále za chyby spojené s projektem rekonstrukce tartanu na letním stadionu či nález finančního úřadu, který konstatoval chybnou konstrukci stanovení vodného a stočného v posledních letech.

Věřím však, že rok 2016 bude pro naše město rokem úspěšným. Čeká nás několik větších i množství drobných změn, které povedou ke zlepšení života v našem městě pro Vás a Vaše rodiny. Neobejdou se však bez Vašeho pochopení, shovívavosti a trpělivosti.

Vážení spoluobčané, dovolte mi Vám za sebe a za celé vedení našeho města popřát vše nejlepší do nového roku 2016. Ať v něm Vás i Vaše blízké provází pevné zdraví, štěstí, láska, optimismus a dobrá nálada, ať v něm najdeme porozumění, ohleduplnost, pozornost a bližší cestu jeden k druhému.

Ing. Jan Jarolím, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.