Jarolím: Obraně proti násilí se říká sebeobrana

24.03.2016 8:36

Jsou Teplice spící buňka islámského terorismu? Jsou Teplice klidné přestupní místo na cestě islámských teroristů?

Jarolím: Obraně proti násilí se říká sebeobrana
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Je k zamyšlení, že ti naši politici (rozuměj čeští, evropští i spojenečtí), kteří nesou svojí plnou zodpovědnost za to, co se děje v arabských zemích i s migrací v Evropě, mají jako první plná slova kondolencí a soucitu. Je směšné, že ani od jednoho z nich (až na malé výjimky) jsem neslyšel, a ani v žádném médiu nezaznamenal, v souvislostech s dramaty posledních dní i měsíců jasná slova o islámském teroru a o násilí vzešlém z této ideologie a náboženství, ale že se vše účelově zestručňuje do slova terorismus.

Ještě nikde jsem neslyšel, že by EU jednala o tom, že by stejné sankce, které uvalila na Rusko za podporu separatistů na Ukrajině, uvalila také na země, které podporují teroristy i jinde na světě. Ten svůj boj s terorismem začněte pánové z gruntu. Od bojkotu zemí, které terorismu dodávají zbraně. Včetně Saudské Arábie a dalších ropných magnátů a konče po zbrojařské velmoci jako je USA a některé evropské země. Od dobrého zmapování situace na vlastním území.

Pod svícnem je tma a tak by bylo dobré se rozhlédnout i kolem sebe. Rád bych se zeptal našich bezpečnostních složek, jak dobře je zmapovaná islámská komunita například v Teplicích. Nezáří ten svícen arabské turistiky (a já rozděluji migraci a turizmus) v tomto městě na hranicích s Německem a pár desítek kilometrů od centra Saska tak jasně, že se nevidí co se vidět má?

Kolik z těch teroristů, kteří mají svůj podíl na vraždách za poslední rok, od Belgii po Francii, prošlo městem Teplice? Kolik z majetku arabské komunity v tomto městě a okolí, zejména statků na vesnicích, je dobře monitorováno a víme co se tam děje a skladuje? Je teplická islámská komunita spící buňka? Ve městech, kde je člověk arabského vzezření výjimkou si ho všimne každý. V Teplicích, kde jich projdou tisíce, si jich nevšimne nikdo.

Sebeobrana je velice křehký termín. Jaká je adekvátní reakce na násilí? Rozhodně prevence! Zcela pragmaticky, bez emocí a vášní a s ohledem na široký kontext minulosti i tradic, vlastních i cizích, je jasné, že otálení je příčinou prohlubování problému. Výsledkem pak může být to, že tam kde by dnes stačila prevence bude později nutné použít restrikce a nebojme si to přiznat, i násilí, jako formu sebeobrany. A rád bych poznamenal, že sebeobrana končí na vlastních hranicích, neboť jakákoliv agrese na cizím území, je válečný akt. To v souvislosti s tou tolik prosazovanou obranou vlastní bezpečnosti některých států všude po světě, která je bezesporu příčinou exodu milionů lidí ve světě.

Tomáš Jarolím

  • BPP
  • Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).